У Росії розповіли про голову гвардійців Путіна: по натовпу стрілятиме без проблем
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розповіли про голову гвардійців Путіна: по натовпу стрілятиме без проблем

У Росії розповіли про голову гвардійців Путіна: по натовпу стрілятиме без проблем

Головною рисою новоспеченого глави  Національної гвардії Росії Віктора Золотова, яку вирішив реанімувати президент РФ Володимир Путін, є його готовність стріляти по протестуючих.


Про це розповів російський опозиціонер Олексій Навальний, повідомляє ONLINE.UA в своєму блозі.


"Всі, хто знає його особисто, говорили мені в першу чергу "це той, хто взагалі без проблем буде стріляти і навіть хоче стріляти". Напевно, це одне з важливих пояснень призначення: і МВС почне стріляти, і Міноборони (вони і для Єльцина стріляли), але скрізь потрібні будуть накази, певний ланцюжок відповідальності", - написав він.


Також Навальний додав, що "відстань від думки "вони вийшли на вулицю і заберуть мої мільярди" до натиснутого спускового гачка сильно скорочується і слабких ланок немає".



Досягнення Золотова та його сім'ї


Ще однією відмінною особливістю Золотова є його багатство.


"Він дуже багатий. Він буде стріляти і щоб своє зберегти. Ніякої звичайний генерал таким майном не володіє", - заявив опозиціонер.


За даними з російських ЗМІ, відомі активи Золотова по кадастровій (не ринковій) вартості оцінюються в 120 млн руб (близько $20 млн - Ред.).


При цьому дочка Золотова Жанна в 2011 році купила квартиру в елітному будинку на Ломоносовському проспекті в Москві площею в майже 500 вк м. З огляду на, що квадратний метр житла в цьому будинку коштує понад $10 тис, вартість квартири на сьогоднішній день складає $5 млн.


У той же час, все відоме майно сім'ї Золотова становить більше 663 млн руб (понад $110 млн).


Крім того, головний гвардієць Путіна володіє дачею легендарного сталіского сподвижника Мікояна.


"На колишній радянській держдачі Зубалово-2, на якій в різний час жили Мікоян (в основному), Ворошилов, Шапошников, і живе наш гвардієць кардинала. Поруч зі старим мікоянівські будинком побудував новий в 1000 м. Мікоян-то, лох, він посоромився таке робити і жив на 260 м", - з гумором зазначив Навальний.



Архівне фото дачі Мікояна


Садибу Зубалово (в неї входять і сталінська Зубалово-4, і мікоянская Зубалово-2) передали Міноборони, попередньо "відрізавши" гектар землі для Золотова.


"Зараз земля там продається по 2 млн руб за сотку. В цьому випадку вартість ділянки - щонайменше 200 млн руб(понад $30 млн). Це якщо навіть не враховувати історичну цінність. Зарплата Золотова за 2014 рік при цьому - 6,5 млн руб", - додав Навальний.


Ще однією особливістю Золотова є те, що він "особисто вирішує організаційні питання путінської корупції і тісно взаємодіє з людьми, причетними до неї".


"Ви пам'ятаєте, звичайно, палац Путіна в Геленджику. Багаторазово згадувалося, що Золотов особисто курирував будівництво, постійно приїжджаючи на місце. Хочу нагадати вам наше розслідування "Керуючі палацу Путіна отримують держпосади, будинки, громадянство і банки". Там згадується Ланфранко Чирилло - італійський архітектор, який будував Путіну його Геленджицький палац", - додав опозиціонер.


Ще однією перевагою "гвардійця" є те, що сім'я Золотова знімає кіно.


"Роман Золотов, будучи "продюсером і актором" примудрився ще й працювати в системі МВС в тому самому ФГУП "Охорона", яка позавчора була передана в підпорядкування його татові. Всі ламають голову: нахрена до Національної Гвардії прикріплювати контору, завідуючу пультами сигналізації, охороною будинків і квартир. А це просто таке прибуткове місце, щоб фільми фінансувати. Воно сім'ї надано на годування, ось вони його і везуть за собою по життю", - додав Навальний.


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше відомий письменник  Борис Акунін оцінив причини, за яких відтворена Нацгвардія РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?