У Росії розповіли про плани щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії розповіли про плани щодо Донбасу

У Росії розповіли про плани щодо Донбасу
Джерело:  apostrophe.ua

Російський історик Валерій Соловей поділився думкою про можливий розвиток подій на Донбасі і про плани Росії щодо України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Апостроф.
"Я думаю, що Придністров'я - найближчий аналог. Але регіони Донбасу насправді значно більше. Не дивлячись на величезну кількість біженців і переселенців, людей там теж більше. На мою думку, саме в такому невизначеному статусі вони існуватимуть і чекатимуть", - розповів історик в інтерв'ю виданню.
На його думку, Росія чекає, коли Заходу набридне підтримувати Україну.
"Справа в тому, що Україна і Росія дотримуються дзеркальних стратегій. Київ чекає, що в РФ виникнуть серйозні політичні проблеми в результаті економічної кризи, після чого територіальні суперечки вирішаться самі собою. При цьому Москва очікує приблизно того ж: коли Заходу набридне підтримувати Україну, а втома від цього у нього вже є, що кризові явища в країні розвинуться в колапс і Україна впаде. Тоді питання про Донбас вирішиться сам собою. Тобто обидві сторони налаштувалися на вичікування. Отже, їм нема чого поспішати з реалізацією Мінських домовленостей. Хоча офіційно цього ніхто ніколи не скаже", - вважає Соловей.
Нагадаємо, раніше російський опозиційний політик Илля Яшин розповів, що на території Донбасу формується протодержава, яку не визнають навіть в Росії, і єдина мета якої - служити важелем тиску на Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?