У Росії розповіли, скільки Путін збирається пробути при владі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розповіли, скільки Путін збирається пробути при владі

У Росії розповіли, скільки Путін збирається пробути при владі
Джерело:  online.ua

Російський політичний діяч, член центральної ради "Партії прогресу" Олексія Навального Леонід Волков вважає, що президент РФ Володимир Путін вирішив правити вічно.
Про це Волков розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Путін почувається прекрасно, рейтинг високий. Немає передумов думати, що Путіна щось зупиняє. Він зробив достатньо, щоб ми всі зрозуміли: він збирається правити вічно і не має іншого виходу. Путін вже зробив багато речей, які можуть бути кваліфіковані як міжнародні злочини і злочини проти міжнародного права. Він розуміє, що тепер його безпека сумісна тільки з довічним президентством. В інших сценаріях він буде вразливий", - пояснив політик.
За його словами, Путін - єдиний рейтинговий політик в Росії. Як підтвердження своїх слів Волков порівняв рівень довіри до інших політичних інститутів в країні.
"Путін - єдиний рейтинговий політик в країні. Мені це дуже не подобається, але факт. У нього досі рівень підтримки близько 80%. Це при тому, що соціологи відзначають абсолютну кризу довіри всіх інших інститутів влади. Наприклад, діяльність уряду і Держдуми підтримують не більше 20% громадян. По суті, всі держінститути мають величезну проблему з легітимністю. Сьогодні Путін - єдине джерело легітимної влади в країні, а зовсім не «багатонаціональний російський народ", як це записано в Конституції РФ. У цьому сенсі він розуміє, що повинен цей тягар на собі тягнути, інакше все розвалиться. А розвал - це кінець гарантій безпеки для Путіна і його оточення. Тому я не вважаю, що він збирається відпочивати. Путін, як я вже говорив, поки що ще найрейтинговіший політик в РФ. Серед моїх знайомих є люди, яких можна назвати думаючими пропутінцями. Так ось, якщо таким людям показувати докази фальсифікації виборів в Думу, то у відповідь можна почути: так, сфальсифіковані, ну і що, Путін-то на будь-яких скільки завгодно чесних і прозорих виборах все одно переможе всіх! Власне, на цьому припущенні все і тримається ще", - зазначив соратник Навального.

Читайте також: Пу тін знову "помер": в мережі висміяли фото Кремля


Він також назвав головне завдання путінців у 2018 році.
"Путін - це і останній рубіж режиму, і своєрідний символ віри. Путін - носій запасу легітимності на всю систему влади, разом із найбільш корупційними і непопулярними губернаторами. Тому що Путін легітимізує їх, а всі ми повинні об'єднуватися навколо Путіна проти страшного Заходу, і ніяких внутрішніх чвар, поки ми проти всього світу. На особистому авторитеті Путіна тримається вся вертикаль. Тому задача виборів 2018 року виглядає досить складно, треба путінську легітимізацію системи продовжити ще на 6 років. Для цього треба, щоб вибори пройшли без порушень, щоб ніхто не міг сказати про фальсифікації", - підкреслив Волков.
"Друге: потрібен максимально чистий високий результат. Якщо говорять про рейтинг 80%, то повинен бути і такий результат. Такий результат під камерами і без фальсифікацій дасть запас легітимності до 2024 року. Але це проблема для Кремля, тому що в суспільстві наростає запит на нові обличчя. Це дилема, яку, за моїм відчуттям, в Кремлі зараз вирішують. Є головне питання: чи будуть вибори в форматі Путін, Миронов, Явлінський, Зюганов, Жириновський сприйматися як легітимні? Легітимність - це не так юридичне поняття, як моральне" , - додав він.
За його словами, якщо вибори будуть досить прозорими, Путін буде президентом до 2024 року.
"Якщо всі умови виконані, то Путін просидить до 2024 року. Якщо щось випаде, то вибори він виграє, але чи добуде президентом до 2024 року - проблемне питання. Тому у В'ячеслава Володіна (голова Держдуми РФ) і Сергія Кирієнка (перший заступник керівника Адміністрації президента РФ), які повинні виконати ці завдання, будуть проблеми з хорошим сном", - резюмував Волков.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: У Путіна думають, як красивіше злити Донбас - російський політик

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?