У Росії розповіли, як «Кримнаш» став наркотиком
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розповіли, як «Кримнаш» став наркотиком

У Росії розповіли, як «Кримнаш» став наркотиком
Джерело:  online.ua

У Росії "кримнашизм" став чинником легітимації влади, одним із головних елементів самодержавної ідеології.
Про це розповіла російський публіцист, провідний дослідник Інституту Брукінгса (Вашингтон) Лілія Шевцова в інтерв'ю ONLINE.UA.
"На жаль, навіть російські ліберали підтримують "кримнашизм", намагаючись загравати з більшістю російського електорату. Для російської ментальності і політичного розвитку "кримнашизм" виявився наркотиком досить тривалої дії. Але не нескінченної! Той факт, що тільки мінімальна кількість росіян готова до самопожертви в ім'я політики влади, говорить про те, що дія цього наркотику вивітрюватиметься в міру накопичення проблем, відвернути увагу від яких влади буде дуже важко...", - сказала Шевцова.
Вона пояснила, чому Крим став фактором, що легітимізує владу в Росії.
""Кримнашизм" дає російській владі військово-патріотичну легітимізацію в ситуації, коли колишня легітимація вивітрюється. Справа в тому, що в 2011 і 2012 роках Кремль зіткнувся з протестами, які стали несподіваними для влади і породили її невпевненість і страхи. Рейтинг Путіна в той момент коливався на рівні 65% і був готовий падати нижче. Анексія Криму, як виявилося, стала не тільки інструментом відволікання уваги населення від реальних проблем, а й зірвала шкіру зі старих і ще не вилікуваних комплексів, просто загнаних углиб після падіння СРСР. Але, знову-таки, мова йде про те, що військово-патріотична легітимація - це тимчасове присипляння суспільства, яке паралізується, вганяється в дрімоту. Але в такому стані суспільство не може розвиватися...", - зазначила публіцист.
Читайте повний текст інтерв'ю Лілії Шевцової ONLINE.UA: Путин испытывает "бессилие всесилия" — Лилия Шевцова о "Крымнаше" и страхах Кремля


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?