У Росії розповіли, як Путін готується до зіткнення з Китаєм
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розповіли, як Путін готується до зіткнення з Китаєм

У Росії розповіли, як Путін готується до зіткнення з Китаєм
Джерело:  online.ua

Російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер вважає, що російські війська готуються як до зіткнення з американцями, так і до зіткнення з китайцями.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


Військовий оглядач відповів на запитання про подальші плани Китаю.


"Їх збройні сили модернізуються. Основний напрямок - посилення морського флоту, авіації і десантних військ. Це на випадок війни за Тайвань або зіткнень з японцями за спірні острови. Їх цікавить Південно-Китайське море. Сухопутні сили вони скорочують, але підвищують якість підготовки та озброєння . Основні китайські напрямки - на південь і на схід. Це Росію влаштовує", - говорить Фельгенгауер.


"Є питання стабільності в Центральній Азії. Китайці втягують ресурси Центральної Азії в свою економіку. Вони будують "економічний пояс Великого шовкового шляху", використовують транзитний потенціал регіону. Росії не подобається економічне посилення Китаю в Центральній Азії, але поки це посилення не має військової складової . з іншого боку, РФ теж потрібна стабільність в Центральній Азії, а не дестабілізація регіону. Але, якщо подивитися на маневри російських військ в Забайкаллі, на дальню перспективу російські війська готуються як до зіткнення з американцями, так і до зіткнення з китайцями", - сказав він.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: Кремль побоюється військ НАТО під Харковом і буде душити Україну - військовий експерт з Росії.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?