У Росії розповіли, як Путін міг стати простим таксистом
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розповіли, як Путін міг стати простим таксистом

У Росії розповіли, як Путін міг стати простим таксистом
Джерело:  online.ua

Георгій Сатаров, президент російського фонта «Індем», помічник екс-президента Росії Бориса Єльцина в 1994- 1997 роках розповів про реакцію  президента Росії Володимира Путіна  на серпневий путч в колишньому СРСР в 1991 році.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Сатарова «Ехо Москви».


Відповідаючи на репліку ведучої про те, що багато росіян, згідно з соцопитуваннями, не мають думки з приводу подій серпневого путчу в 1991 році в Росії, Сатаров сказав, що влада сама не визначилася з «правильною відповіддю з цього приводу».


«Оскільки влада не визначилася сама з правильною відповіддю ... Ну, наприклад, уявімо собі, що Володимир Володимирович Путін скаже, що путч був ось такий ... Скаже, що люди, щиро хворіли за батьківщину, боялися, ну, вважали, що відбувається щось жахливе, хотіли запобігти розпаду Радянського Союзу», - міркує Сатаров.


«Він практично це вже сказав. Він говорив про найбільшу геополітичну катастрофу ... », - зауважила ведуча.


«Це інше, це про розпад», - продовжив Сатаров.


На його думку, якби путч переміг, то Путін залишився б в Дрездені. (На момент путчу в серпні 1991 року Путін служив в Дрездені, що тоді входив до складу НДР - Ред.)


«І де б був Путін? І, напевно, водив би в будь-якому випадку таксі, як він і планував, коли повертався на батьківщину з свого відрядження до Німеччини. Ось», - вважає Сатаров.


«Тому тут якось ... Ось, він - очевидний продукт, ось, все цих пертурбацій і так далі. І не тільки він, а всі вони. І вони не можуть виробити тому позиції з цього приводу і, відповідно, як би, найбільш така, конформістська частина не може висловлюватися з цього приводу», - коментує Сатаров.


Відзначимо, що серпневий путч - це політичні події 18 - 21 серпня 1991 року в Радянському Союзі, що отримали оцінку з боку офіційних осіб і органів державної влади в СРСР як змова, державний переворот і антиконституційне захоплення влади.


Як повідомляв ONLINE.UA,  російський анархіст, який виступає за повалення влади в РФ, очолюваної президентом Володимиром Путіним, і який живе в Швеції, політемігрант Петро Рауш припустив, що без силового утримання росіян під владою імперії Росія розвалиться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?