У Росії ще є шанс змінитися: як цей процес може пришвидшити нейропсихологія
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії ще є шанс змінитися: як цей процес може пришвидшити нейропсихологія

У Росії ще є шанс змінитися: як цей процес може пришвидшити нейропсихологія
Джерело:  online.ua

Яку роль нейропсихологія може відіграти у перевихованні російського народу та як на цей процес можуть вплинути українці  обговорювали у новому випуску циклу психологічних етерів «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Доктор психології Василь Мосійчук звернув увагу на те, що світ продовжує втрачати найважливіші моральні орієнтири.

Й навіть структури й організації, які десятиліттями говорили про важливість миру та гуманізму, замовкли, коли почалася війна в Україні.

Вони не можуть або ж не хочуть зупинити найжахливішу трагедію XXI століття, яку спровокувала Росія, коли розпочала повномасштабне вторгнення в нашу країну 24 лютого.

Чому багато впливових організацій ігнорують злочини РФ

Чому затихла ООН? Може їм "кашу-манку" в Москві ставили на стіл? Я ж нікого не звинувачую. Але все-таки потрібно мати якусь людську емпатію… У мене часто запитують «Звідки ти?», а я кажу: «Я з Землі. Ми не відгородимося кордонами». Мені сподобалося, коли Зеленський говорив, що у міжнародної спільноти достатньо сил, щоб здолати будь-якого диктатора. Але всі диктатори сьогодні кормляться з ложки нашого сусіда – путінської Росії, бо земля не їхня, — наголошує доктор психології Василь Мосійчук.

За його словами, диктаторам завжди буде мало літаків, яхт та чужих земель.

Щоб продовжувати грабунок, вони підміняють Бога, вище Я, свідомість.

Тоталітарні режими завжди будуть намагатися підмінити те, що робить природа і може створити нормальна людина з відкритим та добрим серцем.

Вас може зацікавити: Росія зараз проживає фундаментальний крах — професор нейропсихології Богдан Ткач

Російське суспільство можна вилікувати за допомогою нейропсихології

На переконання професора нейропсихології Богдана Ткача, у російського народу ще є шанс усвідомити свої помилки та змінитися.

До процесу трансформації росіян можуть долучитися й українці.

Звісно, що є шанс. Є можливості, знання. Варто почати з себе. Розвинути нейропсихологію, створити нейропсихологічну службу України і цими напрацюваннями, коли вже є досвід, можна змінювати сусідню країну. Бо завжди потрібно починати з себе. Одна справа – проповідувати щось, а інша – дотримуватися того, що проповідуєш. І гарним прикладом можна спробувати змінити Росію, – вважає Богдан Ткач.

Професор психології Василь Мосійчук звернув увагу на те, що наше суспільство вкрай мало знає про нейропсихологію.

Про неї говорять, але навіть на рівні науки її повноцінно не визнають. Її вивчають в США, Європі, але не в нас.

Однак, на переконання експерта, все може змінитися після повалення режиму російського диктатора Володимира Путіна або ж після його смерті.

Коли не стане Путіна – росіяни поплачуть 3 дня. І хто займе його місце, тому і повірять. Краще, щоб на цей трон сіла щира та свідома людина, – підсумовує Василь Мосійчук.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар.

Читайте також: Путін у режимі гри виховав у росіян безпомічність — академік Української академії наук Віталій Луньов

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?