У Росії слідчі шукають тих, хто читав книги про Голодомор
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії слідчі шукають тих, хто читав книги про Голодомор

У Росії слідчі шукають тих, хто читав книги про Голодомор

Слідчі Росії розшукують тих, які виявляли інтерес до книг про Голодомор та історію України відвідувачів  Бібліотеки української літератури в Москві, яку в 2015 році збиралися ліквідувати.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Зокрема, згідно із запитом, слідчі вимагають надати анкетні дані читачів, які брали книги 18, 8 і 6 років тому.

"Тепер їх невідомо навіщо шукає поліція, ведуть кримінальну справу, заведену по епізодам з 2011 по 2015 роки", - повідомив співробітник Бібліотеки української літератури.

Слідчі розшукують читачів, які брали книги "Ментальність орди", "Україна або смерть", "Голод в Україні".

Крім того, як повідомляється, на даний момент в бібліотеці триває інвентаризація, і переглядають всі книги, що знаходяться в фондах. Багатьом співробітникам загрожують звільненням.

Нагадаємо, після обшуку, проведеного російськими слідчими в грудні 2015 року, в Бібліотеці української літератури (БУЛ) в Москві, пропала Тетяна Мунтян - завідуюча відділом комплектування БУЛ, громадянка України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?