У Росії спочатку дозволили пікет, а потім затримали учасників: опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії спочатку дозволили пікет, а потім затримали учасників: опубліковано відео

У Росії спочатку дозволили пікет, а потім затримали учасників: опубліковано відео
Джерело:  Грані.ру

На узгодженому з урядом пікеті руху "Солідарність" у Москві правоохоронці затримали вісім учасників.


Про це розповів один із затриманих учасників Михайло Крігер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Грани.Ру.


Традиційний пікет на підтримку України проходив у метро "Сокольники", був узгоджений з урядом і налічував всього 20-30 чоловік. Учасники стояли з плакатами, вели дискусії з перехожими. Деякі з перехожих поводилися агресивно. Незважаючи на те, що рукоприкладства зафіксовано не було, обстановка загострилася.


Правоохоронці звернулися до учасників акції зі словами про те, що гасла на частині їх плакатів не відповідають узгодженій темі пікету і стали вимагати згорнути прапор України. Після цього поліція почала затримання.


Затримали Михайла Кригера, Михайла Лашкевича, Олега Богданова, Ігоря Іванова, Валерію Надєждіну, Станіслава Позднякова, Романа Петрищева і Вікентія Нилина. До активістів не допускають адвокатів, протоколи не оформлені і затримані навіть не знають статтю звинувачення.


Володимир Шрейдлер приїхав у відділення поліції як громадський захисник і попередньо домовився з полковником поліції, але також був затриманий.



Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  в Росії двох інвалідів затримали за прапор України  і слова про засуджену за сфальсифікованими звинуваченнями українську льотчицю Надію Савченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?