У Росії суд прийняв знущальне рішення по в'язневі-українцю
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії суд прийняв знущальне рішення по в'язневі-українцю

У Росії суд прийняв знущальне рішення по в'язневі-українцю
Джерело:  online.ua

Український  політв'язень Станіслав Клих, засуджений до 20 років ув'язнення нібито за участь у війні проти Росії в Чечні, рішенням Заводського райсуду Грозного отримав ще 240 годин обов'язкових робіт по справі про образу прокурора Саламбека Юнусова.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Кавказький вузол".


Клиха визнали винним за статтею про неповагу до суду, причому прокурор Аслан Мусаєв вимагав для політзека 360 годин обов'язкових робіт. Оскільки укладений вже засуджений до 20 років, суддя замінив 240 годин місяцем колонії, в результаті чого термін ув'язнення Клиха складе 20 років та 1 місяць суворого режиму.


Читайте також: Не віримо в справедливість: українські в'язні Путіна виступили в суді


Підсудний не визнає свою провину, а його адвокати стверджують, що він страждає від психічного розладу і не усвідомлює того, що відбувається.


Нагадаємо, на засіданні 20 лютого розглядали питання продовження арешту підсудним Миколі Карпюку та Станіславу Клиху. Прокурор Юнусов, який підтримував обвинувачення в процесі, почав доводити необхідність подальшого утримання політзеків в СІЗО, у відповідь на що Клих почав перебивати його лайкою.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Станіслав Клих докладно розповів про жорстокі тортури, яким його піддавали російські «слідчі». На думку його захисника, саме ці тортури і довели українця до божевілля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?