У Росії суд виніс гучне рішення щодо суперника Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії суд виніс гучне рішення щодо суперника Путіна

У Росії суд виніс гучне рішення щодо суперника Путіна
Джерело:  Meduza

Відомого російського опозиціонера Олексія Навального, який заявив про намір брати участь у виборах президента РФ, повторно визнали винним в розкраданні майна у справі підприємства "Кировлес".
Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Meduza.io, це випливає з тексту вироку, який зачитує в Ленінському районному суді Кірова суддя Олексій Втюрін.
Призначене покарання буде оголошено пізніше.
Раніше звинувачення попросило засудити Навального до п'яти років позбавлення волі умовно, а його колишнього бізнес-партнера Петра Офіцерова - до чотирьох років. Крім цього, прокуратура попросила призначити обом штраф - по 500 тис. рублів (по 8,4 тис. доларів - ONLINE.UA).

Читайте також: Пу тін зібрався правити Росією вічно - соратник Навального назвав причину
Сам Навальний виключив можливість виправдувального вироку і приїхав на оголошення з сумкою, підготовленою для СІЗО.
"Ну ти сумочку-то про всяк випадок візьми, - сказали мої адвокати і вони, звичайно, мають рацію. Немає нічого дурнішого, ніж сподіватися на авось і опинитися в СІЗО без речей. Потім будеш місяць передачу зі спортивними штанами і шкарпетками видряпувати з адміністрації", - написав російський опозиціонер у своєму Instagram.


Справу про розкрадання в "Кировлес" було розглянуто повторно, позаяк Європейський суд з прав людини встановив, що на першому процесі Навального і Офіцерова визнали винними в діях, яких не можна відрізнити від звичайного ведення бізнесу.
На повторному процесі фабула звинувачення ніяк не змінилася. Суддя Втюрін відмовився викликати всіх свідків і експертів захисту, пославшись на те, що ці відомості є в матеріалах справи.

Читайте також: С уперник Путіна Навальний знову скандально висловився про Крим
Навального і Офіцерова повторно визнали винними в тому, що вони примусили керівництво "Кировлеса" продати їм товар за заниженою ціною, а потім перепродали його з прибутком. Суд постановив, що підприємству було завдано збитків в особливо великому розмірі. На першому суді Навального засудили до п'яти років умовно, Офицерова - до чотирьох років (обвинувачення просило реальний термін).
Новий вирок Навальному активно обговорюють користувачі соцмереж:

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Олексій Навальний заявив, що в разі обрання його президентом Росії він готовий гарантувати нинішньому главі РФ Володимиру Путіну і його сім'ї недоторканність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?