У Росії суддя позбавив Навального можливості стати суперником Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії суддя позбавив Навального можливості стати суперником Путіна

У Росії суддя позбавив Навального можливості стати суперником Путіна
Джерело:  Медіазону

Російського опозиціонера Олексія Навального позбавили можливості брати участь у виборах президента РФ, відхиливши його скаргу щодо вироку у справі "Кіровлісу".

Відповідне рішення прийняв суддя Михайло Обухов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Медіазону.

Своїм вердиктом суддя залишив без задоволення скаргу Олексія Навального та підприємця Петра Офіцерова на вирок у справі, і, таким чином, він набрав чинності.

"Президентська кампанія Навального ніяк не залежить від вироку по справі "Кіровлісу", ніколи не залежала. Ми, звичайно, ведемо її, не зважаючи на цей вирок, а у відповідності з його юридичним і моральним правом балотуватися, якого ми і будемо добиватися", — заявив глава виборного штабу Навального Леонід Волков.

Читайте також: Суперник Путіна обурив мережу цинізмом щодо Криму: з’явилося відео

Як повідомляв ONLINE.UA, 8 лютого Навального і Офіцерова повторно визнали винними в розкраданні майна підприємства "Кіровліс", за що Навальний отримав п'ять років позбавлення волі умовно, а Офіцеров — чотири роки умовно.

Судимість з тяжкою статтею про привласнення чи розтрату забороняє Навальному висуватися на майбутніх виборах президента Росії.

Справу "Кіровлісу" було розглянуто повторно після скасування першого вироку, оскільки Європейський суд з прав людини постановив, що Навального і Офіцерова засудили за дії, які не можна відрізнити від звичайного ведення бізнесу.

Варто зазначити, що мотивувальна частина нового вироку майже не відрізняється від старого.

Також нагадаємо, що в одній зі своїх заяв Навальний обіцяв недоторканність діючому президенту РФ Володимиру Путіну у разі поразки на виборах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?