У росії тріщить по швах не лише ідеологія, а й можливості — академік Української академії наук Віталій Луньов
Категорія
Україна
Дата публікації

У росії тріщить по швах не лише ідеологія, а й можливості — академік Української академії наук Віталій Луньов

У росії тріщить по швах не лише ідеологія, а й можливості — академік Української академії наук Віталій Луньов
Джерело:  online.ua

Мотивацію росіян до війни та втрату росією лідерської позиції в Азії обговорили у випуску «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  «Свідомі про несвідоме»

Доктор психології Василь Мосійчук запропонував обговорити мотивації українців і мотивації росіян у війні.

Академік Української академії наук Віталій Луньов зазначив, що мотивацією українців є захист, до того ж, було зачеплено почуття національної гідності.

Питання національності дуже просте. Це як раніше питання кольору шкіри. Ти вже нічого тут не можеш змінити. росія розкидається на весь світ націоналістично-фашистською ідеологією і її тезами. Вони, умовно кажучи, намагаються воскресити ідеологію сталінізму і під це "вдягають" путіна.

Луньов зазначає, що питання в тому, що у свідомості росіян Сталін не нападав ні на кого, а зараз вони напали.

Це момент ініціації екс-постфактум. Це як фото. Ти йдеш і тебе сфотографували в процесі. Це вже не можна відмінити. Цей російський вчинок вони самі починають оцінювати саме в тих тезах, в яких говорить весь світ. А щодо того, що чекає путіна – я думаю, що його чекає відкриття нових фронтів.

В Азії нехтують ідеєю самого путіна і росії

Василь Мосійчук запитав, які зараз можуть бути бажання у путіна, після того, як йому не вдалося захопити Київ і влаштувати там парад.

Ви кажете, що ви не знаєте, що в нього в голові. А я питаю: як не знаєте? От, його мрія не збулася. Закон написаний для всіх. Він хотів своєю армією пройтися по Києву, був улюбленцем росіян, тепер має бути під дулом пістолета. І от, внутрішній екран йому болить?

Віталій Луньов вважає, що болить через почуття програшу.

Воно ще не відбулося на публічному рівні. А на рівні своїх домагань і комплексів це вже відбулося. Ця мобілізація це гра вже не стільки на Україну, як на аудиторію. Це вже гра не в наші ворота, а гра в Азію. В Азії вже нехтують ідеєю самого путіна і росії, як лідера азійського регіону. Про це ж було на останній конференції, після якої він повернувся і підписав указ про часткову мобілізацію. Це питання про те, що тріщить по швах не лише ідеологія, а й можливості…

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

Читайте також: Мобілізація розвінчує ідею справедливості в росії — академік Української академії наук Віталій Луньов

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?