У Росії учасника антикорупційної акції засудили до 8 місяців колонії
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії учасника антикорупційної акції засудили до 8 місяців колонії

У Росії учасника антикорупційної акції засудили до 8 місяців колонії
Джерело:  ТСН

У Росії до 8 місяців колонії-поселення засудили актора Юрія Кулія, учасника неузгодженої акції проти корупції 26 березня в Москві.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

За інформацією видання "Медіазона", Тверський районний суд Москви виніс вирок Кулію за "застосування насильства до співробітника поліції" під час протесту.

Суд врахував "ступінь суспільної небезпеки злочину", а також вибачення Кулія перед поліцейським і позитивні характеристики.

На думку суду Кулій зможе виправитися тільки в разі реального позбавлення волі в колонії-поселенні. Раніше звинувачення попросило призначити Кулію покарання у вигляді двох років колонії загального режиму.

Як зазначає "Дождь", Кулія затримали 4 квітня. Пізніше його і ще трьох учасників акції заарештували і висунули їм звинувачення за статтею 318 КК (Застосування насильства відносно представника влади). Слідство вважає, що під час акції Кулій схопив за руку правоохоронця і завдав йому "фізичного болю".

Читайте також: Протести в Росії: у Путіна зробили гучну заяву щодо молоді

На запитання журналіста "Ехо Москви" про те, навіщо Кулій визнав свою провину, актор відповів, що розраховував на умовний термін. Актор також розповів свою версію події на акції. Кулій стверджував, що не нападав на співробітника поліції, а намагався допомогти дідусеві, на якого впав поліцейський.

"Провину визнав, хотів, щоб скоріше відпустили, зараз шкодую про це", — пояснив Кулій.

Як повідомляв ONLINE.UA, у десятках міст Росії 26 березня відбулися акції проти корупції. У деяких вони були неузгодженими з міською владою, в тому числі в Москві. Акції були пов'язані з розслідуванням Фонду боротьби з корупцією про ймовірно "захмарні статки" прем'єр-міністра Дмитра Медведєва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?