У Росії вчителя математики звинувачують у закликах до тероризму через протести в Москві
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії вчителя математики звинувачують у закликах до тероризму через протести в Москві

У Росії вчителя математики звинувачують у закликах до тероризму через протести в Москві
Джерело:  Медіазону

У Москві суд на два місяці заарештував викладача математики Дмитра Богатова, обвинуваченого в закликах до тероризму і масових заворушень під час  неузгодженої акції протесту в столиці Росії 2 квітня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Медіазону.
Відзначається, що таким чином, суд задовольнив клопотання слідчого. Викладач Московської фінансово-юридичної академії, 25-річний Богатов, був затриманий 6 квітня. За версією слідства, він під вигаданим ім'ям закликав в соціальних мережах до насильства під час мітингу 2 квітня. Сам Богатов звинувачення відкидає.
Раніше слідчі вже вимагали заарештувати Богатова, але 7 квітня суд відмовив у задоволенні цього клопотання, пославшись на те, що Кримінально-процесуальний кодекс РФ не передбачає взяття під варту у справах невеликої тяжкості, в тому числі за звинуваченням у закликах до масових заворушень.
Читайте також: У центрі Москви ОМОН затримав десятки опозиціонерів: з'явилися фото і відео
У ніч на 8 квітня викладачеві пред'явили нові звинувачення: у підготовці до організації масових заворушень і закликах до тероризму. Російські слідчі знову звернулися до суду з вимогою заарештувати Богатова.
Як повідомляв ONLINE.UA,  уповноважений при президенті Росії з прав дитини Анна Кузнецова натякнула на маніпуляції свідомістю дітей з боку опозиції, яка останнім часом провела кілька масових акцій в містах Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?