У Росії вимагають відкрити кримінальну справу проти Сталіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії вимагають відкрити кримінальну справу проти Сталіна

У Росії вимагають відкрити кримінальну справу проти Сталіна
Джерело:  online.ua

Колишній слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури РФ Ігор Степанов вимагає від слідчих порушення кримінальної справи проти диктатора Йосипа Сталіна, передає ONLINE.UA з посиланням на видання "Коммерсант".

Зазначається ,що Степанов намагається добитися правової оцінки того масових розстрілів і посилань, що проводилися за наказом НКВС №00447 від 30 липня 1937 року, підписаним вождем СРСР.

У документі дано конкретні цифри: розстріляти 82,7 тис. осіб і ще 193,4 тис. осіб вислати в табори.

Таким чином, зазначив у заяві, поданій до Генпрокуратури і Слідчого комітету Росії, Степанов, Сталіна слід вважати "організатором масових вбивств, тобто геноциду православних священиків та інших громадян". Були репресовані і родичі Степанова - близько 20 осіб, в основному священики.

Варто зазначити, що СКР РФ направив заяву в ГСУ СКР по Москві, і більше звісток звідти не було. А Генпрокуратура РФ чомусь переслала заяву в Івановську область.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російське оборонне відомство оприлюднило наказ Йосипа Сталіна про бомбардування Берліна. Документ був написаний вночі 9 серпня 1941 року i підписаний главою СРСР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?