У росії все вимірюється метрами, а не людьми — академік Української академії наук Віталій Луньов
Категорія
Україна
Дата публікації

У росії все вимірюється метрами, а не людьми — академік Української академії наук Віталій Луньов

У росії все вимірюється метрами, а не людьми — академік Української академії наук Віталій Луньов
Джерело:  online.ua

В якому стані знаходиться російське суспільство зараз та чи має воно перспективи змінитися обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук та академік Української академії наук Віталій Луньов.

Джерело:  «Свідомі про несвідоме»

Академік Віталій Луньов зазначив, що всі психологи діляться на дві групи.

Одні вірять, що людина першопочатково погана, і її потрібно виправляти, і вона може покращитися.

Інші вірять, що людина першопочатково хороша, але вона стала поганою і її потрібно покращувати, і вона може стати краще.

А треті вірять, що деякі люди не можуть покращитися ніколи, що б не відбувалося.

Наприклад, якщо ми візьмемо два типи реакції. Мене хтось б'є в спину: в цей момент я можу автоматично щось взяти, і вбити. А інший може відскочити, щоб подивитися, хто там, можливо, це дитина. І потім вже прийняти рішення, - розповів академік.

Луньов припускає, що стан, в якому зараз знаходиться російсько-кремлівське суспільство, такий, що їм мало того, що з ними відбулося вже зараз чи того, що може відбутися з ними в майбутньому.

Тому що у них культ гордості того, скільки мільйонів поклали, скільки мільйонів їх загинуло.

Чи є перспективи змін в росії

Віталій Луньов переконаний, що росіян не ображає те, що радянська влада вбила росіян більше, ніж Гітлер.

Вони навпаки пишаються радянською владою. Що в трудових і концтаборах Сталіна загинуло більше росіян, ніж в гітлерівських. Вони ставляться до цього нормально, тому що там вимірюється все метрами, верстами, а не людьми.

Луньов наводить приклад військових операцій ізраїльтян та британців.

Вони до останнього свого солдата будуть рятувати. В росії все дуже просто: треба розмінувати поле, давайте закинемо 300 наших "дурачків". Вони його розмінують.

Поки що ґрунту для глобальних змін Луньов у росії не бачить.

Тільки можливий страх, який в якійсь мірі отверезить ту частину населення росії, якій вдалося побувати в цивілізованих країнах. Можливо, вони. Я їх виділяю, як окрему групу.

  Читайте також: Чому росіяни завжди обирають шлях деградації — доктор психології Василь Мосійчук

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?