У Росії вже взялися за міжнародних правозахисників: у Путіна "не в курсі"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії вже взялися за міжнародних правозахисників: у Путіна "не в курсі"

У Росії вже взялися за міжнародних правозахисників: у Путіна "не в курсі"
Джерело:  Amnesty International

У Росії без попередження опечатали офіс московського відділення міжнародної правозахисної організації Amnesty International.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт організації.
"Співробітники міжнародної організації виявили, що офіс опечатаний близько 10 години ранку. При цьому раніше організація не отримувала будь-яких повідомлень і приміщення опечатали в їх відсутність. Крім цього, в офісі замінили замки і відключили сигналізацію, а через замкову щілину видно «якісь дроти», - йдеться в повідомленні.
На папері, приклеєному на вході, стоїть позначка департаменту міського майна як власника будівлі про те, що відкрити приміщення можна тільки з представником відомства. За телефонами, вказаними на печатці, ніхто не відповідає. В Amnesty International не знають, з чим це може бути пов'язано. В організації зазначили, що 20 років справно оплачують оренду приміщення.
Один зі співробітників організації Іван Кондратенко повідомив, що всередині офісу залишилися комп'ютери, папери та особисті речі.
«Судячи з усього, приходили рано-вранці - акумулятори для комп'ютерів щойно перестали пищати, електрику відключено. Ніякого листа, повідомлення, навіть дзвінка - нічого не було», - написав він у Facebook.
У свою чергу прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив журналістам, що не в курсі щодо закриття офісу організації.
«Я це теж перший раз від вас чую, я абсолютно не маю ніякої інформації із цього приводу. Тобто тут, напевно, по всій видимості, якоюсь інформацією самі співробітники офісу володіють, потрібно звертатися до них», - сказав він.
Amnesty International - міжнародна правозахисна організація з центром у Лондоні, має відділення в багатьох країнах світу. Вона була заснована в 1961 році і була удостоєна Нобелівської премії миру за свою роботу.
Як повідомляв ONLINE.UA, Росія не змогла добитися переобрання до Ради ООН з прав людини і покине її після закінчення терміну своїх повноважень у кінці поточного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?