У Росії запевняють, що Меркель умовляла Порошенка щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії запевняють, що Меркель умовляла Порошенка щодо Донбасу

У Росії запевняють, що Меркель умовляла Порошенка щодо Донбасу
Джерело:  Коммерсант

У РосЗМІ поширилася інформація про те, що на переговорах лідерів "нормандського формату" в Берліні 19 жовтня канцлер Німеччини Ангела Меркель вмовляла президента України Петра Порошенка погоджуватися на пропоновані варіанти вирішення конфлікту на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсант.ru".
За інформацією видання, переговори тривали близько п'яти годин, і регулярно заходили в глухий кут. Так український президент наполягав на відновленні контролю України над російсько-українським кордоном на Донбасі, в той час як його колеги говорили, що Мінські угоди передбачають амністію, введення "особливого статусу", проведення виборів на окупованих територіях до вирішення питання про контроль кордону.
"І коли в черговий раз здавалося, що все знову завалилося, Ангела Меркель вставала, брала Петра Порошенка під руку, вимовляла два заповітних слова - "Five minutes..." - і вела Петра Порошенка в кут, де щось жарко пояснювала йому ці ж п'ять хвилин. Повертався він за стіл поступливою людиною, погоджувався з усіма, а ще через кілька хвилин все починалося заново", - йдеться в повідомленні "Ъ".
Кореспондент російського видання стверджує, що в один з моментів переговорів лідерів країн "нормандської четвірки" Меркель не витримала і звернулася до президента Франції Франсуа Олланда: "Якими ж успішними були переговори в Парижі! І наскільки все не рухається з місця зараз! Чому ми говоримо про одне і те ж?! Париж був результативним, а Берлін всі будуть пов'язувати з повним провалом! Я не можу цього допустити! Давайте домовлятися!".
Як повідомляв ONLINE.UA, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що санкції проти РФ через війну в Сирії і на Донбасі не допоможуть, і необхідно вести переговори з російським урядом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?