У Росії засумували через ідею Куби віддавати борги ромом
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії засумували через ідею Куби віддавати борги ромом

У Росії засумували через ідею Куби віддавати борги ромом
Джерело:  online.ua

Куба запропонувала Чехії покрити борг часів «холодної війни» в 20 столітті в розмірі 276 мільйонів доларів кубинським ромом, при цьому в російському сегменті соцмереж засмутилися через такий поворот подій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.
У разі схвалення кубинської ініціативи Чехія зможе безкоштовно отримувати кубинський ром протягом більше 100 років. Наразі Чехія імпортує ром приблизно на два мільйони доларів на рік.
При цьому міністр фінансів Чехії Михайло Зуровец заявив, що бажано хоча б частину боргу для Чехії отримати готівкою, однак Прага згодна на часткову оплату боргу кубинськими ліками.
Відзначимо, в липні 2014 року президент Росії Володимир Путін підписав закон, відповідно до якого списується 90% боргу Куби перед Радянським Союзом - 31,7 мільярда доларів. Решту суми в розмірі близько 3,5 мільярда доларів Куба буде виплачувати протягом 10 років рівними платежами раз на півроку.

Читайте також: Уряд США зніме з Куби ряд економічних обмежень
При цьому в мережі з'явилися ряд емоційних коментарів.
S Alexander: А наші дебіли списали Кубі борги.
Юрій К.: Не в тому річ, а справа в жахливому напої. Як зараз пам'ятаю. Колгосп, 76 рік ... Кубинський ром і кубинські сигарети в крамниці - більше нічого.
Кінь - Людожер: Крик подібний до грому. Дайте людям рому! (Ц).
Андрій собак: Чехи його фінам перепродуватимуть втричі дорожче.
Юлія Величко: Куба, схоже, вирішила геть чехів споїти. Куди їм стільки рому?
Як повідомляв ONLINE.UA, в лютому 2016 року уряд Франції підписав офіційні документи про списання державного боргу Куби загальною сумою майже в 4 млрд євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?