У Росії затримали активіста, який допомагав полоненим українським морякам
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії затримали активіста, який допомагав полоненим українським морякам

У Росії затримали активіста, який допомагав полоненим українським морякам
Джерело:  online.ua

У Москві був затриманий місцевий активіст Костянтин Котов, який допомагав українським військовополоненим морякам, незаконно захопленим Росією у Керченській протоці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook правозахисниці Вікторії Івлєєвої.

«Тільки що, на виході зі свого будинку був затриманий мій друг, активіст Костянтин Котов. Затримав Костю 2-й оперполк. Як вони сказали, на вимогу Тверського УВС. Це все, що Костя встиг прокричати в телефон. Потім телефон відібрали. Де він перебуває насправді і що з ним – невідомо», – повідомила Івлєва.

Також вона опублікувала фотографію з Котовим, де він готує чергову передачу для українських моряків, які знаходяться у слідчому ізоляторі ФСБ у Лефортово.

Відомий російський адвокат Микола Полозов у своєму Facebook підтвердив, що Котов допомагав організовувати передачи для українських моряків.

Як відомо, тиждень тому у Росії суд вчергове подовжив арешт полоненим морякам. Це сталося незважаючи на те, що серед політиків активно ходила інформація про можливий обмін українців на російського пропагандиста Вишинського.

Однак за кілька днів до парламентських виборів конфігурація «розміну» була зруйнована. Володимир Путін зажадав, щоб Україна першою відпустила Вишинського, скасувавши проти нього усі звинувачення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?