У Росії заявили про початок обміну Савченко
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії заявили про початок обміну Савченко

У Росії заявили про початок обміну Савченко

Оголошення вироку українській льотчиці і народному депутату Надії Савченко починає процес її обміну відповідно до Мінської угоди.
Про це заявив голова Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".
«Оголошення вироку щодо Надії Савченко - це, з одного боку, завершальна крапка процесу, а з іншого, сподіваюся, - початкова точка переговорного процесу щодо її подальшої долі відповідно до Мінських угод", - повідомив він.
Також Федотов додав, що Савченко можуть обміняти на полонених російських військових.
«Ми сподіваємося, що принцип Мінських угод про обмін "всіх на всіх" буде застосований як до Савченко, так і до росіян Александрова, Єрофєєва і інших", - додав він.
Федотов підкреслює, що переговори про обмін можуть затягнутися, якщо сторона захисту оскаржить вирок.
"Обмін за принципом "відбуття покарання на батьківщині" стане можливим після того, як вирок набере законної сили. Це станеться через десять днів, якщо на вирок не буде подана апеляція. Як відомо, Надія Савченко неодноразово підкреслювала, що вирок оскаржувати не буде. Але це може зробити прокуратура, і тоді вступ вироку в силу автоматично відкладеться до рішення апеляційної колегії Ростовського обласного суду", - сказав він.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше прокуратура зажадала для Савченко 23 років позбавлення волі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?