У Росії знайшли могилу знаменитого поета, замученого за Сталіна
Категорія
Культура
Дата публікації

У Росії знайшли могилу знаменитого поета, замученого за Сталіна

У Росії знайшли могилу знаменитого поета, замученого за Сталіна

У Росії вчені встановили невідоме досі місце поховання закатованого за часів керівництва СРСР Йосипом Сталіним письменника Даніїла Хармса.
Про це поінформував керівник оргкомітету премії Хармса Олександр Марс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".
Дослідники вели архівну та пошукову роботу протягом двох місяців і дійшли висновку, що письменник похований на Піскаревському кладовищі.
"Дослідників, в першу чергу, цікавила логістика вивезення до місць поховань небіжчиків в лютому 1942 року з району Арсенальної набережної - Арсенальної вулиці. За документами Піскаревського кладовища, трупи з цього району вивозилися туди. Це побічно підтверджують і інші документи, спогади очевидців про обстановку того часу", - сказав Марс.
Читайте також: " Ополченці" повернулися додому: в мережі посміялися над небезпечною знахідкою в Москві
Вчені оцінюють достовірність отриманої інформації в 95%, зазначив співрозмовник агентства.
За його словами, наразі обговорюється питання про створення надгробного пам'ятника або символічної могили на Піскаревському кладовищі в пам'ять про Хармса.
"Ми плануємо спільно з провідними хармсознавцями почати роботу з проектування кенотафа", - сказав Марс.
Нагадаємо, замучений Йосипом Сталіним Хармс помер в Ленінграді в 1942 році. У 1941 році письменник був заарештований за "настрої поразки", поміщений в слідчий ізолятор "Хрести". Хармс помер в психіатричному відділенні лікарні "Хрестів". У 1960 році Хармс був реабілітований.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Німеччині невідомі осквернили могилу Степана Бандери.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?