У Росії звернули увагу на дивну метушню Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії звернули увагу на дивну метушню Путіна

У Росії звернули увагу на дивну метушню Путіна
Джерело:  online.ua

Російський опозиціонер Ілля Яшин завважив незвичну метушню в поведінці президента Росії Володимира Путіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його сторінку в Facebook.
"Не можу зрозуміти, що там в Кремлі знають такого, чого не знаємо ми, але останнім часом Путін явно весь на нервах. Учора він, наприклад, звернувся до ЗМІ із закликом «не ставати каталізатором революції». Напередодні президент своїм указом створив Національну гвардію, наділивши її правом розганяти демонстрації з використанням вогнепальної зброї. Тепер ось єдинороси внесли законопроект, що дозволяє впроваджувати режим контртерористичної операції в місті, де масові протести набувають характеру протистояння з поліцією. Натяк авторів документа зрозумілий: якщо у нас тут буде, як на київському майдані, перестріляємо всіх не замислюючись", - пише Яшин.
"Ну і зовсім екзотика: депутати пропонують позбавляти громадянства росіян, засуджених за екстремізм. Наприклад, ви напишете в Фейсбуці, що друзі Путіна - суцільно злодії і шахраї, яких треба саджати без розбору. За нинішнім законом, після такого висловлювання вас легко можуть засудити за розпалювання ненависті до соціальної групи «друзі Путіна». А за новими поправками - ще й відібрати російський паспорт. Дивлюся я на всі ці ініціативи і не можу зрозуміти: чого вони там в Кремлі заметушилися? Начебто спокійно на вулицях, рейтинг вождя зашкалює, народ мовчить. Нічого, здавалося б, не віщує біди. Від кого тоді збираються відстрілюватися?" - додав він.
"Ну хіба що реальні опитування громадської думки, які кладуть на стіл Путіну, сильно відрізняються від тих, які озвучують нам з вами. Чи не закипає народ на тлі зростання цін, скорочення соціалки і непробудної крадіжки можновладців? Якщо така гіпотеза правильна і Росія справді вагітна революцією, то Путін здійснює класичну помилку будь-якого диктатора. Він бореться з майбутньою революцією - а треба боротися з її причинами. Ну, наприклад, не ховати гроші в офшорах і по кишенях друзів, а вкладати їх в розвиток економіки. Бити по руках корупціонерів - а не журналістів, які про цих корупціонерів пишуть. А найголовніше - не чіплятися до старості за крісло, але забезпечити цивілізовану змінюваність влади", - вважає опозиціонер.
"Перераховані заходи - єдиний дієвий спосіб уникнути революції. А ось «драконівські закони», навпаки, рідко допомагають, коли в країні всерйоз дозріває революційна ситуація. Ніякі гвардійці і депутати не врятують президента, якщо народ всерйоз захоче дати йому стусана. Ви, Володимире Володимировичу, якщо не вірите, запитайте у експертів. Відвідайте свого друга Януковича в Ростові, або де ви там його, бідолаху, ховаєте. Він вам розповість, які грізні закони приймав для розгону демонстрацій у Києві. А потім розповість, як біг галопом до кордону, коли народ вирішив йому ці «закони» засунути за комір. Але, втім, чого він вам буде розповідати? Судячи з останніх ініціатив, ви і самі знаєте, як важливо для президента вміння швидко бігати", - резюмував він.
Нагадаємо, за останню добу в Росії пройшло два мітинги проти Путіна.
У Москві на Красній площі активісти в панамах висловили своє ставлення до офшорного скандалу в Панамі, в якому виявилися замішані друзі президента Росії.
Також у центрі Пітера сьогодні вимагали відставки Путіна в зв'язку з "панамським скандалом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?