У Росії звільнили керівництво одного з найбільших ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії звільнили керівництво одного з найбільших ЗМІ

У Росії звільнили керівництво одного з найбільших ЗМІ
Джерело:  Медіазону

З великого російського інтернет-видання РБК звільнили шеф-редактора Єлизавету Осетинську, головного редактора Романа Баданіна і головного редактора газети РБК Максима Солюса.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Медіазону.
Джерело з РБК розповіло виданню, що Осетинську і Баданіна звільнили за згодою сторін, а Солюса звільнили із займаної посади «проти його волі».
За інформацією іншого російського видання Медуза, звільнений був Солюс, а Баданін і Осетинська заявили про відставку після того, як про звільнення Солюса було оголошено в присутності співробітників редакції.

Фото: журналіст Козлов/Twitter

Пізніше цю інформацію підтвердило керівництво холдингу в офіційному прес-релізі. Генеральний директор РБК Микола Молибог заявив, що останнім часом керівництво холдингу обговорювало плани розвитку видання, проте через суперечності і неможливість прийти до єдиної думки було «вирішено розстатися».
П'ятниця, 13 травня, є останнім робочим днем ​​Осетинської, Солюса і Баданіна.
"Про нові призначення в структурі медійних проектів РБК буде оголошено пізніше", - сказано в повідомленні.
Як пише Медуза, тимчасово виконуючим обов'язки редактора об'єднаної редакції РБК стала заступник Баданіна Ірина Малкова.
Варто зазначити, що в середині квітня поліція, ФСБ і ФНС провели обшуки і виїмку документів в головному офісі групи Михайла Прохорова "Онексім" і підконтрольних їй компаніях (але не в РБК) в зв'язку «з можливим ухилянням від податків». Пізніше представник ФСБ повідомив, що обшуки проводилися в рамках кримінальної справи щодо банку «Таврійський», санатор якого - банк МФК (47% - у Прохорова). Чому в рамках справи щодо «Таврійського» обшукували компанії, не пов'язані з фінансовим ринком, він не пояснив.
Слідом за обшуками в декількох компаніях Прохорова поліція порушила кримінальну справу про шахрайство, пов'язане з РБК. Справа заведена наприкінці квітня головним слідчим управлінням ГУ МВС по Москві «за фактом розкрадання 25% акцій" дата-центру «Байт-телеком», колишньої дочірньої компанія РБК. Нібито викрадений пакет належав в рівних частках Олександру Панову і Ярославу Корецькому (решту акцій контролював РБК). У вересні 2014 року холдинг продав акції «Байт-телеком». Панов вважає цей продаж фіктивним, в результаті її, запевняє він, міноритарії позбулися акцій.
Раніше повідомлялося, що російські ЗМІ, в тому числі і улюблена газета президента РФ Володимира Путіна "Комсомольская правда", поширили неперевірену інформацію про нібито смерть ветерана Другої світової війни Людмили Печко, що опинилася випадково замішаною в інцидент з депутатом Наталією Королевською, яку облили зеленкою на 9 травня в Слов'янську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?