У Росії з'явилися нові складності в анексованому Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії з'явилися нові складності в анексованому Криму

У Росії з'явилися нові складності в анексованому Криму
Джерело:  online.ua

У Росії виникли технічні складності, через що Керченський міст в окупований Крим буде введено в дію пізніше, ніж планувалося.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК, який цитує Reuters.


Будівництво залізничного сегмента транспортного переходу через Керченську протоку до Криму буде завершено пізніше наміченого терміну. Представник Росавтодора заявив, що терміни були змінені, і залізничний сегмент не буде діяти до кінця 2019 року.


Раніше зазначений термін був названий «попереднім». У повідомленні Росавтодора від 18 лютого 2015 року про підписання держконтракту на будівництво моста говорилося: «Відкриття автомобільного руху в робочому режимі і початок тимчасової експлуатації побудованої залізничної лінії, згідно з розпорядженням уряду РФ, має відбутися в грудні 2018 року, а введення об'єкта в експлуатацію і завершення державного контракту намічені на 30.06.2019».


Відзначається, що будівництво залізничного моста вимагає більше часу і технічно складніше, ніж зведення автомобільного моста, оскільки він повинен витримувати більшу вагу і бути оснащеним спеціальним сигнальним обладнанням.


«У зв'язку з цим мостобудівники закладають трохи більше часу на створення залізничної частини мосту і планують відкрити рух поїздів до кінця 2019 року», - сказано у відповіді Росавтодора.


В середині березня під час відвідування президентом Росії Володимиром Путіним місця будівництва моста в Крим міністр транспорту Максим Соколов сказав: «Взимку залізничний трафік в Крим невеликий, тому в першу чергу ми відкриємо саме автомобільний рух до грудня 2018 року, як було зазначено, а другим темпом, в 2019 році, вже буде відкрито залізничний».


Глава держави на це зауважив: «Залізничний трафік невеликий, поки залізниці немає, а якщо вона буде, тоді порти запрацюють по-іншому, тоді і трафік буде».


Іван Беделіа, який очолює адміністрацію Тамані, найближчого населеного пункту до місця будівництва моста з боку Краснодарського краю, вважає, що будівельники не уявляли, за що вони взялися. «Початковий план полягав у тому, щоб зробити разом автомобільну і залізну дорогу, - сказав він. - Але потім, я думаю, вони прикинули обсяги, оцінили свої сили і вирішили змінити план».


Нагадаємо,  під час візиту до окупованого Криму президент Росії Володимир Путін заявив, що йому потрібна людина, яку він зможе повісити в разі відсутності результатів на будівництві Керченського моста.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?