У російській опозиції знайшли людину, яка закликала захопити Київ: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

У російській опозиції знайшли людину, яка закликала захопити Київ: опубліковано відео

У російській опозиції знайшли людину, яка закликала захопити Київ: опубліковано відео

У мережі оприлюднили відео, на якому російський опозиціонер, другий номер у списку  партії ПАРНАС, В'ячеслав Мальцев розповідає, що Росії потрібно захопити Україну і захопити Київ.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог відомого журналіста і блогера Дениса Казанського.


"Не секрет, що багато українців покладають надію на російську опозицію і гіпотетичний «російський майдан». Хід їхніх думок приблизно такий: «нафта дешевшає, економіка Росії йде в круте піке, скоро населення розчарується в Путіні і влаштує революцію, в результаті якої до влади прийдуть дружні Україні ліберали, які зупинять війну». Особливо ласі на такі ілюзії члени нашої ліберальної тусовки, а також росіяни, які переїхали в Україну і вже встигли отримати тут громадянство. Ілюзія ця настільки міцна, що її не розвіяли навіть цілком однозначні висловлювання Навального про те, що «Крим не бутерброд, щоб його повертати» і схожі за змістом висловлювання Ходорковського. Але тим не менше, з нею доведеться розстатися. тому що лібералізм російської опозиції закінчується, як відомо, там, де починається українське питання. Практика показує, що на перевірку «дружні нам сили» в РФ виявляються не меншими людоїдами, ніж правлячі політики", - написав блогер.


Також Казанський навів конкретний приклад: "Одна з найвідоміших і рейтингових російських опозиційних партій - це Партія народної свободи. Скорочено - ПАРНАС. Очолює її відомий політик Михайло Касьянов, колишній прем'єр-міністр РФ. Друге місце в цьому списку дісталося В'ячеславу Мальцеву - відомому російському блогеру і політику з Саратова. Мальцев відомий своїми антисемітськими висловлюваннями, а також специфічною позицією по Україні. Другий номер у списку ПАРНАС вважає, що Росія повинна була скористатися революцією лютого 2014 року і знищити Україну, як державу - «віджати» не тільки Крим і Південно-Восток, але і Київ".


"Я звичайно не західник, я стовідсотковий російський націоналіст і я дивлюся на те, що добре для російського народу. На даний момент я бачу, що Майдан - це добре для російського народу. По-перше, тому що показує шлях для нашого народу. У друге, тому що ця ситуація дасть можливість південно-східні області віджати. Ось уже зараз можна віджати Крим. Я далекий від думки, що як в Переяславській Раді - «навіки з російським народом»... Ось ті області, які були під поляками, під Австро-Угорщиною, вони напевно втрачені вже назавжди для Росії. А Росії потрібно збирати землі російські. Як їх зібрати? Для того, щоб зібрати, потрібно перш розколоти. Це головне питання, про яке ніхто не говорить, оскільки всі за суверенітет і територіальну цілісність України. Але я проти суверенітету і територіальної цілісності України. Коли я говорю, що потрібно Крим забирати. Коли я говорю, що потрібно південно-східну Україну забирати... та й Київ потрібно забирати. Ніколи не був Київ українським містом" - заявляв В'ячеслав Мальцев в кінці лютого 2014 року, коли Росія тільки почала операцію по анексії Криму.



"І чим це відрізняється від фашистського марення, яке несуть Бородай, Стрєлков і Губарєв? Хіба тільки тим, що деякі російські фашисти мають апетити скромніші, ніж в Мальцева, і мріють захопити тільки Південний Схід, а вже Київ так і бути - залишити українцям. Путін в порівняно з цим милим лібералом - демократ і душка. Зверніть увагу, як цинічно міркує Мальцев. Якщо той же Стрєлков щиро вважає, що Майдан - зло, спрямоване проти Росії, що він організований американцями, і брали участь в ньому виключно фашисти-русофоби, то Мальцев мислить зовсім інакше. у цілому він підтримує Майдан і вважає, що аналогічний шлях повинен вибрати і російський народ. Але в той же час говорить, що Росія повинна скористатися революційним поривом українського народу і позбавити його державності. Навіть відомі російські нацики виглядають більш благородними цьому тлі", - зазначає журналіст.


"Можна було б списати присутність в списках ПАРНАС цього кровожерного дідуся на прикру випадковість, якби Мальцев затесався б кудись в хвіст списку. Мовляв, буває всяке, за всіма не встежиш. Але ця людина йде ДРУГОЮ. Перший - Михайло Касьянов, лідер партії. Але це ще не все - далі ще крутіше. Мальцев потрапив до першої трійки списку не просто так - його включили туди, оскільки він переміг на праймеріз. Тобто, людину, що закликає до окупації «братньої» України та захоплення Києва, вибрали демократичним шляхом прихильники ПАРНАС - громадяни Росії, які дотримуються ліберальних поглядів... У самій партії далеко не всі підтримали таку ідею. Мальцева вимагали прибрати зі списку відразу два заступника голови партії - Володимир Кара-Мурза та Ілля Яшин. Але результати праймеріз не підлягають скасуванню. Тому Мальцева вирішили залишити другим, а Ілля Яшин взагалі відмовився йти на вибори. Так що тепер в якості альтернативи Путіну в Росії є не тільки Зюганов і Жириновський, а й партія ПАРНАС, один з лідерів якої виступає проти суверенітету України і мріє про її поглинання. Послухаєш таке і розумієш, що Путін напевно не найгірший для нас варіант. Не дай бог ще до влади прийдуть такі «ліберали» - трупами завалять всю Україну, а не тільки Луганськ і Донецьк", - продовжив блогер.


"Україні пора звикнути до думки, що в Росії у нас немає друзів, а суспільні настрої такі, що навіть електорат самих прозахідних партій сьогодні жадає української території і української крові. Хтось у виправдання своєї кровожерливості дегуманізує українців і вигадує страшних бандерівців, яких потрібно вбивати, бо інакше вони будуть розпинати російських хлопчиків на кожному стовпі. А комусь не потрібно і такого незграбного виправдання. Україна перед ними винна вже тим, що хочеться їм їсти", - зазначив він.


"Російське суспільство хворе, і найближчим часом нам просто нема про що розмовляти з росіянами. Друзів у нас в Росії практично немає - це гіркий, але правдивий факт, з якого і потрібно виходити, виробляючи подальшу стратегію взаємин. Єдиний шанс зберегтися для України полягає в зміцненні власної військової потужності. Слабку України Росія зжере. І не важливо, хто при цьому там буде біля керма - фашисти або ліберали", - резюмував Денис Казанський.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  екс-ватажок бойовиків так званої ДНР Ігор Стрєлков-Гіркін розповідав, що вважає Київ російським містом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?