У розвалі Запорізького алюмінієвого комбінату є російський слід - СБУ
Категорія
Події
Дата публікації

У розвалі Запорізького алюмінієвого комбінату є російський слід - СБУ

У розвалі Запорізького алюмінієвого комбінату є російський слід - СБУ

З 2006 по 2015 рік Запорізький алюмінієвий комбінат навмисне знищувався злочинним угрупованням в інтересах Росії.

Про це заявили співробітники Служби безпеки України, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Затримано кількох адміністраторів антиукраїнських угруповань в соцмережах: опубліковано відео

В організовану злочинну групу увійшли представники російської компанії "РУСАЛ", екс-керівники "ЗАлКу", іноземці та українські бізнесмени.

Спочатку зловмисники придбали контрольний пакет акцій виробничого комплексу, після чого знищили основні виробничі потужності і обладнання електролізного виробництва, передали Глухівський кар'єр кварцитів пов'язаним з "РУСАЛом" підприємствам.

Перед передачею підприємства у власність держави в 2015 році злочинці почали знищувати підприємство, - ліквідували основні фонди, зірвали цикл виробництва, вивезли цінне обладнання і передали його підконтрольним РФ структурам.

Згідно з висновками експертів, загальна сума завданих державі збитків становить понад $39 мільйонів і більше 100 млн грн.

Дев'яти членам угруповання, серед яких троє росіян і колишній директор підприємства, оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 113, 191, 255 і 364 КК України.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Миколаєві СБУ і ГПУ провели велику спецоперацію із затримання кримінального авторитета "Мультика" і підконтрольного йому угрупування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?