У розвідці оцінили ймовірність успішності нового наступу РФ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

У розвідці оцінили ймовірність успішності нового наступу РФ на Донбасі

У розвідці оцінили ймовірність успішності нового наступу РФ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів online.ua, чи вийде в окупантів реалізувати плани по захопленню Луганської та Донецької областей до березня та як ГУР готується протистояти планам ворога.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Які шанси має Росія під час нового наступу

Представник ГУР Андрій Черняк повідомив, що Путін дав наказ захопити Донецьку та Луганську до березня.

Андрій Юсов розповів, які шанси має противник на цей раз.

Справді, є інформація, що після цих кадрових змін, коли Суровікіна замінили на Герасимова, Путін поставив завдання Герасимову окупувати Донбас, вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей до березня.

Розвідка фіксує спроби реалізувати ці накази кремлівського диктатора. Юсов переконаний, що в окупантів нічого не вийде, як не вийшло багато попередніх разів.

Скоро буде вже рік як вони за три дні беруть Київ і відповідно руйнують українську державність. Бажання нікуди не зникли. Зрештою, завдання по окупації Донбасу Путін ставить окупаційному корпусу не вперше. Вже декілька разів переносилися терміни і плани.

Оборона на сході тримається, хоча ситуація важка. Представник ГУР підкреслив, що не треба применшувати масштаби ворога, його можливості, мобілізаційний резерв.

Навіть якщо ці мобілізовані погано навчені й екіпіровані - їх багато. Навіть якщо закінчилася чи закінчується сучасна техніка, на консервації є стара бронетехніка, зокрема танки, їх залишається ще чимало.

Незважаючи на це, вже рік це не дозволяє росіянам вирішити жодне зі стратегічних завдань, які вони проголосили, розпочавши так звану "СВО".

Плани такі є, саме схід черговий раз є головною мішенню для Путіна. Україна ці плани знає і відповідним чином реагує, як і проукраїнська антипутінська коаліція.

Яка роль роботи ГУР у підготовці до наступу РФ

За словами Юсова, розвідка має знати плани ворога, відповідно працювати над тим, щоб ці плани не були реалізовані.

Використовуються безумовно всі методи, щоб захистити інтереси України в межах чинного законодавства. Так ми повинні дізнатись, що планує ворог і зірвати ці плани.

Для цього працює ГУР використовує, крім класичної розвідувальної діяльності, спецпідрозділи, які брали активну участь в обороні Києва, боях в Гостомелі, звільненні Ірпеня і багатьох інших операціях.

І Кракен, і Шаман, і Іноземний легіон, - це все ГУР. Частину цієї роботи видно, але величезна кількість залишається за кадром. Після перемоги можна буде розповісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?