У Саудівській Аравії вперше стратили члена королівської сім'ї
Категорія
Світ
Дата публікації

У Саудівській Аравії вперше стратили члена королівської сім'ї

У Саудівській Аравії вперше стратили члена королівської сім'ї
Джерело:  online.ua

У Саудівській Аравії стратили принца Турки бін Сауда аль-Кабіра, при цьому приведення у виконання смертного вироку щодо члена королівської сім'ї стало першим в історії монархії Саудівської Аравії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на poluostrov-news.com.
Три роки тому в Саудівській Аравії принца визнали винним у вбивстві молодої людини в масовій бійці на околиці Ер-Ріяда.
Суд постановив, що принц застрелив свого друга Аділя аль-Мхеміда і поранив ще одного молодого чоловіка. Як повідомляли місцеві ЗМІ, поліцію на місце злочину викликав сам аль-Кабір, після чого його затримали.
При цьому сім'я жертви відмовилася від пропозиції багатомільйонної компенсації, заявивши, що ці "гроші пахнуть кров'ю", і зажадала виконання вироку "в ім'я справедливості".
У МВС Саудівської Аравії заявили, що "законне покарання чекає того, хто намагається напасти на невинних людей і пролити їх кров".
Відповідно до законів шаріату, що діють в країні, смертю карається вбивство, контрабанда наркотиків, збройне пограбування, згвалтування і богохульство.
Згідно з повідомленням міністерства закордонних справ Саудівської Аравії, вирок принцу аль-Кабір затвердили верховний і апеляційний суди країни, його страта також була санкціонована королівським указом.
Страта принца Турки бін Сауда аль-Кабіра стала 134 в Саудівській Аравії в 2016 році.



Принц Турки бін Сауд аль Кабір, фото poluostrov-news.com.


Як повідомляв ONLINE.UA, громадянка США, чоловік якої загинув під час терактів 11 вересня 2001 року в будівлі Пентагону, подала позов проти Саудівської Аравії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?