У Саудівській Аравії вперше за 85 років з'явився міністр культури
Категорія
Світ
Дата публікації

У Саудівській Аравії вперше за 85 років з'явився міністр культури

У Саудівській Аравії вперше за 85 років з'явився міністр культури
Джерело:  online.ua

У Раді міністрів Саудівської Аравії відбулися історичні зміни. Король країни Сальман бен Абдель Азіз Аль Сауд вперше за 85 років призначив міністра культури, який буде очолювати незалежне відомство, яке буде відповідати за розвиток культури в Саудівській Аравії.

Про нові призначення короля повідомило Саудівське агентство друку, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що указ про створення міністерства культури в країні і призначення міністра король підписав 2 червня. Раніше культурним напрямком в Саудівській Аравії займалося міністерство інформації і культури країни.

Крім міністра культури, король Саудівської Аравії призначив нового міністра у справах ісламу, міністра праці і соціального розвитку, а також заступників голів МВС і Міненерго країни.

Масштабні перестановки в Раді міністрів Саудівської Аравії пройшли в рамках плану "Бачення-2030", який предбачає трансформацію суспільства країни. З початком реалізації цього плану в Саудівській Аравії вперше за 40 років відкрилися кінотеатри, в країні почали проводити фестивалі та концерти, а жінкам дозволили водити авто.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 2018 року жінкам Саудівської Аравії дозволили відвідувати спортивні матчі на стадіонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?