У Саудівській Аравії затримали 11 принців за відмову оплачувати комунальні послуги
Категорія
Світ
Дата публікації

У Саудівській Аравії затримали 11 принців за відмову оплачувати комунальні послуги

У Саудівській Аравії затримали 11 принців за відмову оплачувати комунальні послуги
Джерело:  Reuters

В Ер-Ріяді затримали 11 принців, які влаштували протест через скорочення державних пільг для членів королівської сім'ї. Зокрема, вони виступили проти оплати комунальних послуг, за які раніше оплачувала рахунки держава.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: У Порошенка повідомили, що Україна і ОАЕ домовилися про безвізовий режим

За даними джерела, принци увірвалися в королівський палац Каср аль-Хокма і зажадали скасувати введені жорсткі заходи економії. Також вони наполягали на випалаті грошової компенсації за смертний вирок, який був винесений їх родичу.

Спочатку принцам пояснили, що їхні вимоги помилкові і попросили покинути палац. Після відмови, королівської охороні було доручено затримати принців і помістити їх у в'язницю, в якій вони будуть знаходиться до суду.

Слід додати, що в Саудівській Аравії вступили в силу реформи, які передбачають скорочення субсидій і пільг для членів королівської сім'ї. Також в державі був збільшений податок на додану вартість. Ці заходи були прийняті з метою скорочення дефіциту бюджету, викликаного падінням цін на нафту.

Як повідомляв ONLINE.UA, у листопаді 2017 року Саудівської Аравії розбився вертоліт з принцом Мансур бен Мукріном і ще кількома високопоставленими чиновниками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?