У Саудівській Аравії зняли ще одну заборону з жінок
Категорія
Світ
Дата публікації

У Саудівській Аравії зняли ще одну заборону з жінок

У Саудівській Аравії зняли ще одну заборону з жінок
Джерело:  online.ua

У Саудівській Аравії дозволили жінкам і чоловікам заходити в ресторани через спільний вхід. Раніше в цій країні кожен заклад зобов'язан був мати два входи і роздільні зони харчування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

До цього рішення влади в Саудівській Аравії жінки не мали права входити в кафе або ресторани через один вхід з чоловіками. У самому приміщенні їх столики поділяли перегородками, хоча, за даними джерела, в останній рік ресторатори негласно перестали дотримуватися цих правил.

У міністерстві муніципалітетів і сільських районів не змогли уточнити, чи зняли заборону з поділу зон всередині закладів, але відзначили, що нові правила не є обов'язковими до виконання - власники закладів при бажанні можуть зберегти старі традиції. Також на даний момент не відомо, чи торкнуться такі зміни і інших публічних місць та громадських закладів, наприклад, шкіл і лікарень, де як і раніше діє поділ.

Слід зазначити, що це не перша заборона, яку зняли з жінок в Саудівській Аравії. Раніше влада їм дозволила ходити на футбольні матчі, водити автомобіль, правда, з дозволу чоловіка або опікуна, служити в армії, отримувати паспорт та виїжджати за кордон без дозволу родичів чоловічої статі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Саудівська Аравія призначила нового посла США. Вперше в історії королівства їм стала жінка- принцеса Рима бинт Бандар бен Султан бен Абдель Азіз Аль Сауд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?