У селі Підгірці активісти зупинили будівництво двох нелегальних житлових комплексів
Категорія
Економіка
Дата публікації

У селі Підгірці активісти зупинили будівництво двох нелегальних житлових комплексів

У селі Підгірці активісти зупинили будівництво двох нелегальних житлових комплексів
Джерело:  golos.ua

Днями в рамках проекту «За законні будівництва» активісти організації «Стоп корупції» звернули увагу громадськості на будівництво двох сумнівних об'єктів в селі Підгірці. В цілому житловими будинками планують забудувати 70 га землі, цільове призначення якої - сільгоспугіддя, пише Golos.ua, повідомляє ONLINE.UA.
Жителі села активно виступають проти цього, так як до ділянок, де вже почалося будівництво, не підведені комунікації, в школі і садку і так не вистачає місць, а додаткові кілька тисяч жителів напевно паралізують трасу у напрямку до столиці.
  
Забудовник першого об'єкта (ТОВ «Естет Прайм Буд») перекрив дорогу загального користування, щоб нікого не пустити на будмайданчик. Представник забудовника запевнив співробітників поліції і активістів, що контрольно-пропускний пункт встановлений тільки для того, щоб на територію не вивозили сміття, а будівельні роботи зупинені з 10 серпня по розпорядженню Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Активістам підтвердили в ДАБІ Київської області, що будівельні роботи на ділянці виконуються без дозволів. «Нам повідомили, що в Підгірцях йде незаконна забудова. У відомстві уточнили, що будівництво багатоквартирного житлового комплексу проводиться без відповідного дозволу контролюючого органу. П'ятдесят паль встановлені неправомірно, відсутня виконавча документація та схема руху автотранспорту », - підтвердила Анастасія Глуцький, журналіст« СтопКора ».

При цьому, в ДАБІ також повідомили про помилки в проекті житлового комплексу. Виявилося, що проектувальник «АВН КАПІТАЛ» не врахував того факту, що будівництво проходить на земельних ділянках, цільове призначення яких - сільськогосподарські угіддя. Також не була проведена обов'язкова проектна експертиза. Таким чином, порушені як мінімум два закони України. У зв'язку з цим, ДАБІ скасувала реєстрацію на початок виконання підготовчих робіт, яка раніше була видана в квітні. Суд розгляне залишені протоколи про правопорушення.

Забудовник на другому об'єкті - Park Lake City. Виявилося, що житловий комплекс теж будується на землі, цільове призначення якої сільське господарство. У забудовника також відсутній дозвіл на виконання будівельних робіт. Хоча продаж квартир в житловому комплексі вже активно йде, незважаючи на те, що на місці комплексу зараз є тільки паркан.

Як раніше повідомляло інтернет-видання «Gazeta.ua», у зв'язку з частими квартирними аферами в Київській області експерти в сфері нерухомості рекомендують купувати житло у більш надійних столичних забудовників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?