У Сенаті США анонсували процес імпічменту Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

У Сенаті США анонсували процес імпічменту Трампа

У Сенаті США анонсували процес імпічменту Трампа
Джерело:  online.ua

Палата представників США планує продовжити процес імпічменту колишнього президента Дональда Трампа. Уже в понеділок, 25 січня, почнеться судовий процес. В цей день в Сенат будуть передані документи з обвинуваченнями, а через два тижні, 8 лютого почнуться слухання. Лідер сенатської більшості Чак Шумер повідомив, що демократи погодилися на відстрочку процесу, щоб дати Трампу можливість організувати свою команду юристів і підготувати захист. Він нагадав, що Трампу мають намір оголосити імпічмент по єдиному звинуваченню - його звинувачують у підбурюванні до штурму Капітолію, який стався 6 січня, в день оголошення офіційних виборів президента США. Коли Сенат почне розглядати імпічмент Трампа, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на АР.

"Ми всі хочемо залишити позаду цю жахливу сторінку в історії нашої країни. Але зцілення і єдність прийдуть тільки в тому випадку, якщо всі понесуть відповідальність", - підкреслив Шумер.

Він нагадав, що суд у справі про імпічмент Трампа стане першим, який відбудеться після того, як президент вже покинув свій пост. Республіканці в Сенаті вважають його безглуздим і потенційно неконституційним. Демократи ж кажуть, що вони повинні притягнути Трампа до відповідальності через серйозність злочину - жорстокого нападу на Конгрес США, спрямованого на скасування виборів. Якщо Трампа визнають винним, то він не зможе в майбутньому претендувати на інші державні посади, хоча сам Трамп має намір балотуватися на президентських виборах в 2024 році.

Нагадаємо, Дональд Трамп став першим президентом США, якому двічі оголосили імпічмент. У перший раз Трампа звинувачували в тиску на президента України Володимира Зеленського. Сам він після того, як покинув Білий дім перед інавгурацією Джо Байдена, знаходиться у Флориді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп, перед тим як покинути Білий дім, звернувся до народу з емоційною прощальною промовою. Він охарактеризував своє президентство як неймовірні чотири роки, протягом яких його адміністрації вдалося провести "фантастичну роботу". Трамп також заявив, що "так чи інакше" повернеться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?