У Сенаті США готують нове покарання для Трампа замість імпічменту
Категорія
Політика
Дата публікації

У Сенаті США готують нове покарання для Трампа замість імпічменту

У Сенаті США готують нове покарання для Трампа замість імпічменту
Джерело:  online.ua

У Сенаті США не мають наміру відмовлятися від процесу імпічменту колишнього президента Дональда Трампа, але допускають, що фінальне голосування може провалитися через нестачу голосів. Тому сенатори обговорюють резолюцію про осудження Трампа. Важливо відзначити, що майже половина сенаторів вважають імпічмент Трампа протизаконним. Питання про законність процедури імпічменту поставив на голосування республіканець Ренд Пол. Він вважає, що Трамп не порушував закон, а демократи просто намагаються звести з ним рахунки - його підтримали 45 сенаторів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Axios.

"Сенатори шукають спосіб офіційно засудити Трампа, оскільки стає все більш малоймовірним, що демократи отримають 17 голосів республіканців, необхідних для визнання його винним у другому імпічменті. 45 республіканців проголосували сьогодні за пропозицію про відмову від судового розгляду, оскільки Трамп в даний час пішов з посади . Голосування стало явним свідченням того, що він не буде засуджений", - йдеться в повідомленні джерела.

Відзначається, що голосування за резолюцію осудження може бути більш важким для республіканців, тому що вони не зможуть покладатися на аргумент про те, що резолюція є неконституційною - як це робиться для обвинувального вироку в порядку імпічменту. Джерело підкреслює, що це буде історичне голосування, оскільки жоден інший президент не піддавався осудженню після відходу з поста.

Як відомо, раніше Сенат США провів голосування про визнання імпічменту Трампу незаконним. На голосуванні 55 сенаторів визнали імпічмент законним, а 45 - протизаконним. При цьому, тільки п'ять республіканців висловилися за законність імпічменту.

Важливо відзначити, що суд у справі про імпічмент Трампа стане першим, який відбудеться після того, як президент вже покинув свій пост. Республіканці в Сенаті вважають його безглуздим і потенційно неконституційним. Демократи ж кажуть, що вони повинні залучити Трампа до відповідальності через серйозність злочину - жорстокого нападу на Конгрес США, спрямованого на скасування виборів. Якщо Трампа визнають винним, то він не зможе в майбутньому претендувати на інші державні посади, хоча сам Трамп має намір балотуватися на президентських виборах в 2024 році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Байден заявив про можливий провал голосування за імпічмент Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?