У Сєвєродонецьку вирішується доля Донбасу — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

У Сєвєродонецьку вирішується доля Донбасу — Зеленський

У Сєвєродонецьку вирішується доля Донбасу — Зеленський
Джерело:  online.ua

Битва за Сєвєродонецьк є однією з найважчих від початку повномасштабного вторгнення Росії, там вирішується доля Донбасу, і українські військові завдають ворогу відчутних втрат.

Джерело: звернення Зеленського

Сєвєродонецьк за підсумками і цієї доби, вже 105-ї доби повномасштабної війни, залишається епіцентром протистояння на Донбасі. Захищаємо наші позиції, завдаємо ворогу відчутних втрат.

За словами президента, битва за місто є одним з найскладніших епізодів протистояння України російській агресії.

Це дуже жорстока битва, дуже важка. Мабуть, одна з найважчих протягом всієї цієї війни. Я вдячний кожному й кожній, хто обороняється на цьому напрямку. Багато в чому саме там зараз вирішується доля нашого Донбасу.

Президент також сказав, що тільки повернення України на тимчасово окуповані Росією українські території принесе туди нормальне життя.

Десять років тому наш Донецьк був сильним, гордим і розвинутим містом. А потім прийшла Росія... І тепер це місто-привид, яке втратило більшість людей, тисячі життів і абсолютно всі перспективи, - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що рівно десять років тому у цей день почався чемпіонат з футболу Євро-2012, який об’єднав усіх українців, українців та поляків, українців та абсолютну більшість європейців.

Тільки повернення України, яке обов’язково буде, тільки наш прапор і тільки український закон означатимуть для цих територій, для цих міст просто нормальне життя – знову. Життя, яке там було. Мирне, безпечне, відкрите для всього світу. І, звичайно – нові матчі команд світового рівня на «Донбас-арені», - наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?