У шаховому "королівстві" стався фейковий переворот
Категорія
Спорт
Дата публікації

У шаховому "королівстві" стався фейковий переворот

У шаховому "королівстві" стався фейковий переворот
Джерело:  online.ua

У понеділок, 27 березня, на сайті Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) з'явилося повідомлення, що президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов подав у відставку.
Як повідомляє ONLINE.UA, Ілюмжинов оголосив про свою відставку в кінці засідання ради ФІДЕ, яке відбулося в Афінах 26 березня.
Також в заяві ФІДЕ йдеться, що Президентська рада FIDE була офіційно поінформована про це рішення, а позачергове засідання призначене на квітень.
Читайте: Укра їнка вирвала у росіянок перемогу на чемпіонаті світу з шахів

Однак пізніше Ілюмжинов спростував свою відставку, заявивши, що це все змова американців.
"Мене хотіли змістити, але це не вдалося зробити. Я нічого не підписував і у відставку не йду. Думаю, це справа рук американців, і це називається підставою. Це підступи Американської федерації шахів і їх союзників. Вони вже не раз намагалися це зробити. І в Афінах намагалися винести на обговорення питання про мою відставку, але у них це не вийшло. Взагалі, мені навіть погрози надходять, вимагають, щоб я пішов у відставку", - сказав Ілюмжинов в коментарі ТАСС.
Читайте: Укра їнець Іванчук виграв чемпіонат світу з шахів
Ілюмжинов очолює ФІДЕ з 1995 року. У 2015 році Міністерство фінансів США включило главу FIDE до списку санкцій, звинувативши Ілюмжинова в підтримці президента Сирії Башара Асада.
Через санкції Ілюмжинов не зміг відвідати чемпіонський матч між Карлсеном і Іванчуком, що відбувся з 11 по 30 листопада 2016 року в Нью-Йорку.
Відзначимо, що календарні вибори президента ФІДЕ відбудуться у вересні 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?