У Шевченківському суді Києва пролунав вибух
Категорія
Україна
Дата публікації

У Шевченківському суді Києва пролунав вибух

У Шевченківському суді Києва пролунав вибух
Джерело:  online.ua

У приміщенні суду Шевченківського району Києва пролунав вибух. На місці вже працюють правоохоронці.

Джерело: КМВА

У Шевченківському суді Києва пролунав вибух

Поліцейські отримали інформацію про те, що відбувся вибух у приміщенні суду у Шевченківському районі, - йдеться у повідомленні Національної поліції України у Telegram-каналі.

У зв'язку з цим, на даний час на місці працює слідчо-оперативна група, спецпризначенці, вибухотехніки та кінологи.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Іго Клименко підтвердив, що поліція отримала повідомлення про вибух у Шевченківському суді міста Києва. На місце прибули поліцейські слідчо-оперативні групи, спецпризначенці, вибухотехніки та інші необхідні служби.

За попередньою інформацією, невстановлений наразі пристрій підірвав чоловік, якого доставили на судове засідання. Встановлюються деталі. Зберігайте спокій і не наближайтеся до місця події. Дайте відповідним службам ефективно виконувати свою роботу, - йдеться в повідомленні голови МВС.

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що інцидент стався о 17:20.

За попередньою інформацією, військовослужбовці конвойної служби НГУ привезли до приміщення Шевченківського суду столиці привезли підсудну особу, який з невстановлених обставин підірвав у приміщенні суду (попередньо вбиральня) невідомий вибуховий пристрій, - додали у КМВА.

Ігор Гуменюк - що про нього відомо

У 2014-2015 роках служив у батальйоні "Січ". Був членом націоналістичної партії "Свобода".

31 серпня 2015 року, під час розгляду Верховною Радою так званого "закону про особливий статус Донбасу", який був частиною умов Мінських угод, кинув гранату РГО в дію солдатів Нацгвардії, які охороняли будівлю парламенту від націоналістів, що протестували. В результаті загинули 4 солдати-строковики Нацгвардії, а близько 140 осіб отримали осколкові поранення.

З 2015 року Гуменюк перебував під вартою у Лук'янівському СІЗО Києва. Він мав групу підтримки в Мережі з числа активістів-націоналістів, яка сприймала його як героя, патріота та захисника територіальної цілісності України. Протягом усього перебування Гуменюка у СІЗО ця група збирала пожертвування йому на передачі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?