У штабі АТО детально викрили нову пропаганду бойовиків: з'явилися фото
Категорія
Україна
Дата публікації

У штабі АТО детально викрили нову пропаганду бойовиків: з'явилися фото

У штабі АТО детально викрили нову пропаганду бойовиків: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

Проросійські бойовики, які окупували український Донецьк, поширюють в мережі фейкову інформацію про обстріл, нібито проведений військовослужбовцями Збройних сил України.


Про це заявив прес-офіцер СЦКК Віталій Іванов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-центру штабу АТО.


Так, 24 червня на сайті адміністрації Донецька розмістили довідку про обстріл дитячої поліклініки бійцями ВСУ. Через кілька годин сепаратистські ресурси вже поширювали цю інформацію в мережі.




Зважаючи на це провели детальний аналіз події. За адресою Бірюзова, 35а знаходиться поліклініка №3 міської лікарні №25.



"Подальше вивчення фотодоказів місця події дозволило визначити і напрямок обстрілу житлового будинку за адресою Донецьк, вул. Бірюзова 35а. Так, обстріл вівся з північно-східного напрямку, тобто абсолютно з протилежного боку від місць розташування сил АТО. Разом з тим, згідно з даними СЦКК, в ніч з 23 на 24 червня 2016 року, російська сторона Центру не зафіксувала факти обстрілів міста Донецьк з боку ВСУ, а під час ранкового брифінгу 24 червня, в присутності представників СММ ОБСЄ, офіційно підтвердила свою інформацію - обстрілів Донецька в нічний час 24 червня 2016 з боку сил АТО не було. Висновки української сторони СЦКК, в своєму звіті від 25 червня 2016 року, підтвердила і спеціальна моніторингова місія ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.



Так і українська сторона, і представники СММ ОБСЄ, які безпосередньо проводили розбір зазначеного вище обстрілу житлових кварталів міста Донецьк, одностайні у своїх висновках: обстріл житлового будинку за адресою Донецьк, вул. Бірюзова 35а був здійснений у напрямку з місця, де українські військові поки відсутні.


"У той же час, з огляду на наявність в окупованому Донецьку і околицях великої кількості озброєння бойовиків, яке давно повинні були відвести на визначені Мінськими угодами відстані, а також отриману інформацію, можна стверджувати про факт чергової цинічної провокації проти народу України, який змушений нині проживати в захопленому місті", - відзначає Іванов.


Також вдалося попередньо встановити орієнтовні координати місця проведеня обстрілу:



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в українській розвідці заявили, що бойовики на Донбасі відчувають брак особового складу і продовольства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?