У штабі АТО повідомили трагічну новину про втрати
Категорія
Події
Дата публікації

У штабі АТО повідомили трагічну новину про втрати

У штабі АТО повідомили трагічну новину про втрати
Джерело:  online.ua

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули двоє українських військових, ще 13 отримали поранення.
Про це повідомив спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".
За даними спікера Міноборони, на донецькому напрямку ворог виявляв активність у всіх ключових районах.
"Найбільш напружена ситуація була в Світлодарському районі з епіцентром в Луганському, там вранці бойовики 2,5 години обстрілювали позиції наших військових з міномета, випустивши 80 мін. У Горлівському районі, в Зайцевому, бойовики провокували українських військових. В Авдіївці минула доба пройшла з ворожим вогнем середньої інтенсивності, під час якого противник застосовував важке озброєння", - повідомив Лисенко.
За його словами, в районі Донецького аеропорту бойовики проявили активність в Опитному, де застосували БМП, міномети і стрілецьку зброю. Загалом за минулу добу на донецькому напрямку було 30 обстрілів, третина з них з важкого озброєння.
Читайте також: Як працюють українські снайпери в зоні АТО: з'явилося відео
"На маріупольському напрямі гарячими точками був Мар'їнський район і лінія фронту Павлопіль - Широкине. Там противник застосовував міномети і бронетехніку. У Новотроїцькому було два ворожих снайперських обстріли", - повідомив спікер Міноборони.
Загалом за минулу добу, за словами Лисенка, на маріупольському напрямі було 26 обстрілів українських військових, 6 і них з важкого озброєння.
"На луганському напрямку основні обстріли бойовики здійснили в Попаснянському районі, де вони після півночі близько півгодини вели мінометний вогонь. Вдень у Попаснянському районі противник застосував гранатомети", - повідомив Лисенко.
Також в Троїцькому мінометний вогонь по позиціях українських військових тривав дві години, за цей час бойовики випустили 100 мін різного калібру. У Новоайдарському районі бойовики двічі порушували режим тиші, а в Станично-Луганському - тричі. Загалом за минулу добу на луганському напрямку бойовики обстріляли позиції ЗСУ 13 разів, 4 з них з важкого озброєння.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко розповів про свої очікування від майбутнього режиму припинення вогню на Донбасі, який впроваджується з 1 квітня, і зізнався, що не вірить в те, що бойовики будуть дотримуватися Мінських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?