У Сирії починається потужна операція проти ІДІЛ: з'явилися яскраві відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Сирії починається потужна операція проти ІДІЛ: з'явилися яскраві відео

У Сирії починається потужна операція проти ІДІЛ: з'явилися яскраві відео
Джерело:  online.ua

Сирійська опозиція - угруповання «Демократичні сили Сирії» - заявила про початок операції зі звільнення міста Ракка в Сирії від бойовиків « Ісламської держави » (ІДІЛ).


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


Як заявив командир повстанців, авіація країн-учасниць очолюваної США коаліції буде підтримувати сили опозиції при наступі на самопроголошену бойовиками столицю ІДІЛ Ракку.


Сама військова операція, в якій братимуть участь близько 30 тисяч осіб, отримала назву «Гнів Євфрату». Опозиція закликала мирних жителів міста покинути райони, де присутні терористи ІДІЛ.


При цьому міністр оборони Франції Жан-Ів ле Дріан заявив, що міжнародній коаліції на чолі з США необхідно почати атакувати «столицю» ІДІЛ Ракку. За його словами, це необхідно робити вже в той час, поки йде операція іракських військових і курдів спільно з коаліцією щодо звільнення іракського Мосула від бойовиків.


Читайте також:  Битва за "столицю" ІДІЛ: стало відомо про жахливий вчинок бойовиків


«Боротьба з ІД входить в основну фазу разом з битвою за Мосул, але ще є території, включаючи Ракку», - сказав міністр оборони Франції.


При цьому Дріан підкреслив, що в битві за Ракку не братимуть участі наземні сили країн Заходу. За його словами, місцеві військові сили зможуть повернути контроль над Раккою за участю авіації міжнародної коаліції, яка буде наносити авіаудари.


У той же час в мережі з'являються ефектні відео, на кадрах яких показано, як сирійські повстанці піднімають свій бойовий дух перед операцією «Гнів Євфрату».




Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі з'явилося  відео з жінкою, яка вирвалася з міста Мосул в Іраку, де бойовики "Ісламського держави" захопили близько 1600 заручників і прикриваються ними від ударів іракської армії і західної коаліції на чолі з США, які штурмують місто.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?