У Сирії збили російський штурмовик Су-25: з'явилися дані про пілота і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Сирії збили російський штурмовик Су-25: з'явилися дані про пілота і відео

У Сирії збили російський штурмовик Су-25: з'явилися дані про пілота і відео
Джерело:  BBC

Увечері 3 лютого в небі над Сирією був збитий російський штурмовик Су-25. Пілот встиг катапультуватися, але під час бою з терористами загинув. Ним виявився уродженець Сімферополя Роман Філіпов, який раніше служив в ЗСУ, але після окупації Криму перейшов на бік агресора.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Читайте також: Змонтований фейк: користувачі мережі розкрили черговий обман Міноборони РФ

У Міноборони РФ підтвердили загибель пілота. Також у відомстві повідомили, що російський Су-25 був збитий з переносного зенітного-ракетного комплексу повстанцями організації "Джебхат ан-Нусра", яка визнана в РФ терористичною. У момент інциденту російський штурмовик спільно з армією режиму Башара Асада проводив військову операцію по бомбардуванню району, контрольованому повстанцями.

Відзначається, що інцидент стався в провінції Ідліб, де в даний час йдуть бої за контроль над важливою автомагістраллю. Також відомо, що у відповідь на збитий штурмовик російські військові запустили по району, де збили Су-25, крилаті ракети.

У мережі поширюється безліч фото і відео з місця події. Також опубліковано фото документа, який був обанружен в кишені загиблого пілота. Документ являє собою рапорт про подання до державної нагороди майора Романа Філіпова за виконання бойових завдань в Сирії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Сирії обстріляли російську выйськову базу, в результаті чого загинуло двоє військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?