У Словаччині вимагають відставки прем'єра через російську вакцину
Категорія
Світ
Дата публікації

У Словаччині вимагають відставки прем'єра через російську вакцину

У Словаччині вимагають відставки прем'єра через російську вакцину
Джерело:  online.ua

У Словаччині загострюється політична криза, яку спровокувала закупка скандальної російської вакцини "Спутник V". Так, 15 березня офіційно стало відомо, що коаліційна партія SAS висунула вимогу про відставку прем’єра Ігоря Матовича, а у разі невиконання цієї вимоги до 24 березня політична сила погрожує вийти з коаліції. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Noviny.

Що важливо розуміти, така жорстка вимога від SAS з’явився попри те, що відставка очільника Міністерства охорони здоров’я Марека Крайчі минулого тижня, здавалось, вже відкрила шлях до виходу з політичної кризи. Однак лідер SAS та чинний міністр економіки Річард Сулік почав скаржитися на те, що Ігор Матович і колишній очільник МОЗ провалили боротьбу з пандемією коронавірусу й назвав політику прем’єра "хаосом".

"Цей прем’єр розділяє суспільство, він у конфлікті з президентом, з науковцями, з місцевою владою та медіа… Ми далі не можемо підтримувати уряд Матовича", - зазначив Річард Сулік.

Окрім того, він звернув увагу на те, що його політична сила виступає проти дострокових виборів і не просить віддати пост прем’єра іншій партії.

"Ми не ставимо під сумнів, що посада прем’єра належить OĽaNO, тож якщо вони висунуть гідного кандидата, як наприклад міністр фінансів Едуард Хегер - ми готові це обговорювати", - наголосив Річард Сулік.

До слова, саме Хегерові тимчасово доручили обов’язки глави МОЗ після гучного звільнення Марека Крайчі. Останній, як відомо, надав екстрений дозвіл на використання "Спутника", чим і спровокував скандал в країні та уряді зокрема.

Як уже згадувалося раніше, в Словаччині розгорілася політична криза після того, як дві невеликі партії пригрозили можливим виходом з правлячої коаліції через закупівлю урядом 2 мільйонів доз російської вакцини. Очільниця політсили Za Ludí ("За народ") Вероніка Ремішова жорстко розкритикувала присутність прем'єр-міністра Ігоря Матовича в аеропорту і пресконференцією з приводу доставки російських вакцин.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  Байден спрогнозував дату перемоги над пандемією коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?