У "Слузі Народу" розповіли про законопроєкт щодо розподілу влади в Києві
Категорія
Політика
Дата публікації

У "Слузі Народу" розповіли про законопроєкт щодо розподілу влади в Києві

У "Слузі Народу" розповіли про законопроєкт щодо розподілу влади в Києві
Джерело:  rbc.ua

Голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія стверджує, що законопроєкт "Про столицю України – місто-герой Київ" не спрямований на обмеження самоврядування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За його словами, документ передбачає розширення самоврядування шляхом створення районних рад.

"Адже в районі люди набагато краще знають, ніж в центрі. Децентралізація будується на принципі, що від центру влада поступово переходить до районів. І там на місцях люди краще знають - парк побудувати чи завод відкрити", - пояснив політик.

Арахамія вважає, що це перший в історії сучасної України випадок, коли будуть розмежовані повноваження згаданих рад, КМДА та мерії.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко у четвер, 19 вересня, закликав до організації позачергових виборів у міську раду.

Як повідомляв ONLINE.UA, політичний експерт Олег Саакян наголосив на неоднозначному статусі проєкту "Про столицю України – місто-герой Київ". Він розповів про наявні мінуси та плюси у законодавчому акті. Згадані районні ради він вважає позитивною рисою. Зниження значення мера фахівець назвав негативом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?