У "Слузі народу" відповіли, чому Гончарук подав заяву Зеленському замість Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

У "Слузі народу" відповіли, чому Гончарук подав заяву Зеленському замість Ради

У "Слузі народу" відповіли, чому Гончарук подав заяву Зеленському замість Ради
Джерело:  interfax.com.ua

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Качура стверджує, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук подав заяву про відставку президенту не з правової причини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За його словами, рішення голови уряду радше "етичне".

"Згідно з чинним законодавства заява про відставку пишеться у Верховну Раду та подається її голові, якщо прем'єр-міністр хоче скласти повноваження. Однак зараз вона знаходиться в Офісі президента й це нормальний чоловічий вчинок прем'єра Гончарука у відношення до президента", - вважає Качура.

Посадовець зазначив, якщо Володимир Зеленський прийме політичне рішення про звільнення голови уряду, то документ вже спрямує у парламент. Він знову наголосив на нібито мужності вчинку Гончарука, який перш за все пішов до президента на тлі скандалу із записом наради у Кабміні.

Нагадаємо, Гончарук написав заяву про відставку у п'ятницю, 17 січня.

Як повідомляв ONLINE.UA, через рішення прем'єра у Раді скасували годину запитань до уряду, яка мала б початися у згаданий день о 10:00. Спікер Дмитро Разумков додав, що міністри наразі проводять консультації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?