У справі про розстріл Майдану прийнято скандальне рішення
Категорія
Події
Дата публікації

У справі про розстріл Майдану прийнято скандальне рішення

У справі про розстріл Майдану прийнято скандальне рішення

Один з членів роти "Беркут", обвинувачений у розстрілі учасників Майдану 18 лютого 2014 року, рішенням Апеляційного суду був звільнений з-під варти і відправлений під домашній арешт.


Про це заявив глава департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".


Прізвище підсудного не розголошується, проте Горбатюк підкреслив, що мова йде про одного з харківських "беркутівців", що звинувачується у вбивстві в районі Парку Шевченка/Кріпосного провулка із застосуванням помпової зброї і мисливських патронів.


Читайте також: На суді з розстрілу Майдану побачили одіозного персонажа, соцмережі схвильовані: з'явилося фото


"Він звільнений з-під варти прямо в залі суду. Домашній арешт поширюється з 22:00 до 07:00", - пояснив співробітник ГПУ.


Також відомо, що рішення виніс суддя Валерій Лашевич, воно не підлягає оскарженню і є остаточним, однак мотивації судової постанови надано не було. "Оголошення повного тексту постанови буде 22 листопада", - додав Горбатюк.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  екс-боєць спецроти "Беркут" Віктор Шаповалов, який брав участь у розстрілі Майдану в лютому 2014 року, розповів, якими кольорами беркутівці позначали свої підрозділи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?