У справі про збитий над Донбасом "Боїнг" виявлений цінний свідок: опубліковані фото
Категорія
Події
Дата публікації

У справі про збитий над Донбасом "Боїнг" виявлений цінний свідок: опубліковані фото

У справі про збитий над Донбасом "Боїнг" виявлений цінний свідок: опубліковані фото
Джерело:  InformNapalm

У справі про збитий над Донбасом "Боїнг" MH17 волонтери міжнародної спільноти Inform Napalm опублікували матеріали про другого цінного свідка катастрофи. Також, як і перший - терорист з позивним "Похмурий"- другий свідок є представником бойовиків ДНР.
Про це ONLINE.UA повідомляє з посиланням на Inform Napalm.
Як повідомляється в розслідуванні, це - екс-"міністр держбезпеки" так званої ДНР Андрій Юрійович Пінчук.
"У сумнівну історію під назвою "Новоросія" Пінчук був введений кремлівськими кураторами в один з березневих днів 2014 року, коли приземлився в Сімферопольському аеропорту з десантом екс-співробітників "Міністерства державної безпеки" "Придністровської народної республіки" на чолі з одіозним Антюфеєвим. Мета цієї (однієї з численних) груп російських "іхтамнетов" була очевидною - "віджати" Крим. Треба визнати - це у них вийшло...", - сказано в повідомленні.
За даними міжнародного розвідувального співтовариства, на початку липня 2014 років Пінчук, в компанії свого покровителя Антюфеєва, спливає в "ДНР" в якості "міністра державної безпеки".
"На цю посаду (на якій був лідер "Сходу" Ходаковський) його призначили куратори з Кремля. Вже 2 березня 2015 року він покине Донецьк. Після повернення в Москву Пінчуку дуже швидко знайшли місце під сонцем, "добудувавши" в т. з. "Союз добровольців Донбасу" на посаду заступника вірного пса Владислава Суркова - Бородая Олександра Юрійовича", - повідомило видання.
Також варто відзначити, що Пінчук написав книгу, в якій розповідає про особистий шлях на Донбасі і зачіпає моменти, пов'язані з роллю Суркова в конфлікті на сході України, а в главі №5 досить детально описує події катастрофи "Боїнга".

Читайте також: Катастрофа Boeing на Донбасі: з'явилися ім'я та фото одного з винуватців
Волонтери опублікували один з фрагментів цієї глави: "...Одразу ж після засідання прийшло повідомлення про збитий малайзійський Боїнг. Антюфеєв, раніше вже затверджений першим віце-прем'єром по правоохоронних органах, на місце події їхати відмовився категорично, заявивши, що "у цій справі він світитися не повинен" і доручив відправитися туди мені. Та я і сам би так вчинив. До того ж туди помчав і прем'єр, і в підсумку до місця падіння літака ми їхали разом з Олександром Бородаєм в його машині...".
На думку волонтерів, Антюфеєв знав, що "Боїнг" збили росіяни. Також він розумів, що за це рано чи пізно доведеться відповісти, тому й не хотів світитися в цій неприємній справі.
Як повідомляв ONLINE.UA, с лідство у справі про збитий в 2014 році на Донбасі малайзійський "Боїнг" не може встановити справжність знімків з радарів, які надала російська сторона, оскільки дані були вислані в нетиповому форматі.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?