У США через повінь цілий штат пішов під воду, число загиблих зростає: з'явилися відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У США через повінь цілий штат пішов під воду, число загиблих зростає: з'явилися відео

У США через повінь цілий штат пішов під воду, число загиблих зростає: з'явилися відео
Джерело:  ТСН

Потужні повені в американському штаті Луїзіана забрали життя чотирьох людей, більше семи тисячам американців довелося покинути свої будинки.  Президент США Барак Обама  оголосив штат зоною стихійного лиха.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ТСН.
Повідомляється, що вода в штаті піднімається до п'ятнадцяти сантиметрів щодня. Тільки в державних установах зараз отримали притулок понад п'ять тисяч осіб, вони визнають, що покинути свої будинки було важко. Деяким з них доводиться спати на підлозі.
Місцева влада заявляє, що на допомогу жертвам повені прийшли тисяча сімсот гвардійців. Американські чиновники постійно збільшують кількість рятувальників, які працюють на затоплених вулицях, залучаючи сили з сусідніх штатів.
Губернатор штату Луїзіана Джон Белл Едвардс просить без потреби не виходити з дому.
"Я прошу бути терплячими, адже ми не в змозі контролювати, коли вода відступить", - сказав він.
Президент США Барак Обама вже оголосив штат зоною стихійного лиха та пообіцяв виділити гроші затопленій Луїзіані з федерального бюджету. Суму в Білому Домі поки не називають.
Синоптики обіцяють, що дощі в регіоні триватимуть.



Нагадаємо,  на початку червня повені захлиснули Францію та Німеччину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?