У США до влади допустили "скаженого пса", який навряд чи порадує Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У США до влади допустили "скаженого пса", який навряд чи порадує Путіна

У США до влади допустили "скаженого пса", який навряд чи порадує Путіна
Джерело:  Голос Америки

Комітет з питань збройних сил Сенату 18 січня затвердив призначення на пост міністра оборони США генерала у відставці  Джеймса Маттіса, який раніше назвав президента РФ Володимира Путіна "шаленим".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".
Наступним кроком буде затвердження Маттіса повним складом Сенату, як тільки відбудеться інавгурація президента Дональда Трампа.
Комітет проголосував 26-1, щоб рекомендувати Маттіса повній палаті, а це значить, що висунення буде направлено прямо в Сенат без звернення до комітету, згідно із заявою комітету. Єдиний голос "проти" був від сенатора Кірстен Джіллібренд, представниці демократичної партії (штат Нью-Йорк).
Маттіс пішов у відставку в 2013 році. Закон вимагає, щоб міністри оборони були звільнені від служби не менше сім років, але Конгрес дозволив зробити виняток для Маттіса.
Відзначимо також, що у Маттіса є прізвисько "скажений пес" (Mad dog), що досить іронічно, оскільки, за твердженням його колег, Маттіс дуже раціональний і мислить стратегічно.
Як повідомляв ONLINE.UA, кандидат на пост посла США при ООН, колишній губернатор штату Південна Кароліна Ніккі Хейлі, яка входить в команду обраного президента Дональда Трампа, заявила про необхідність показати Росії, що Крим - це Україна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?